2020.07.11. 13:46:22 10708 290

Nem csak dekorál, tisztít is! – Levegőtisztító szobanövények 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Otthonunk tiszta levegője az utóbbi hetekben, hónapokban többször is szóba került a koronavírus kapcsán. Persze, nem csak a járvány időszakában fontos, hogy tiszta, szmog- és vegyszermentes lakásban éljünk. Ezen nem csak szellőztetéssel, hanem bizonyos szobanövényekkel is segíthetünk.

Szobanövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobanövények

Előző cikkünkben már megismerhettél 6 növénykét, akik segítségedre lehetne otthonod levegőjének tisztításában. Most, íme még 6 segítő!

Flamingóvirág

Ez a növény nem csak szépséges, hanem nagyon hasznos is! A tisztítószerekben található ammóniát képes megkötni.

Angol vadborostyán

A penész és a formaldehid káros hatásait csökkenti. Előbbiért a tüdőbeteg, asztmás, allergiás emberek otthonában ott a helye.

Gerbera

Igaz, hogy sokunk inkább vágott virágként ismeri, de cserépben tartva nem csak gyönyörű virágáért, hanem levegőtisztító képességéért is szeretni fogjuk. A benzoltól és a triklorietiléntől képes megtisztítani a levegőt.

Tarka sárkányfa

Ha most költöztél, ezért viszonylag sok új bútorod van, vagy éppen most cserélted le a régi berendezést, mindenképpen szerezz be egy ilyen növényt, hiszen a levegőbe kerülő formaldehidet is megszűri. Ez mellett a benzol retteghet tőle. Ám nem csak rájuk, de a háziállatokra is veszélyes lehet, hiszen egy mérgező dísznövényről van szó!

Aranypálma

Rekord gyorsan növekszik, rekord nagyra megnőhet (persze, inkább természetes élőhelyén, Madagaszkáron), kiváló párásító, és a bútorok ragasztójából kioldódó formaldehidet képes eltávolítani.

Csüngőágú vagy kislevelű szobafikusz

A „legenda szerint” pénzérmére hajazó levei segítenek a meggazdagodásban. De valószínűleg, ennél hasznosabb tulajdonsága, hogy megköti a levegőbe kerülő formaldehidet.

Forrás: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában