2021.03.17. 10:00:00 6341 213

Néma szépségben szólnak: Újból a virágszimbolika művészetéről!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A virágok a teljes életciklusunkat végig követik: A születésünktől, a neves napok át – névnapok, születésnapok és esküvő – egészen a halálunkig jelen vannak. Az élet, a szeretet és az elmúlás rövid életű hírnökeinek azonban számos más sajátos üzenete is van.

Virágcsokor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágcsokor

A virágok képletes nyelvének tolmácsolásával külön útmutató, az úgynevezett floriográfia foglalkozik, ahol a virágok elrendezése és felhasználása is a kommunikáció részét képezi. Mi most ezt a bonyolult témakört leegyszerűsítve elsősorban a virágok önmagukban való jelentését kutatjuk:

Amarillisz – A szokatlan szépségen túli értékek méltatására használt virág. Ugyanakkor a büszkeség jelképe is.

Dália – A tartós kötelékek és az elkötelezettség szimbóluma.

Fehér liliom – A tisztaság és az együttérzés kifejezésére használják. Bibliai vonatkozása révén a gondviseléssel is társítható.

Frézia – Az ártatlanság és a figyelmesség virága.

Gerbera – Százszorszépszerű szirmaival a vidámságot és a hűséges szeretetet fejezi ki.

Gyöngyvirág – A tisztaságot és a kedvességet jelképező virág az esküvői csokrok kedvelt eleme is.

Hortenzia – Az őszinte, szívből jövő hála kifejezésére alkalmas.

Írisz – A görög istennő virága, amellyel a hit, a bölcsesség és a remény szimbolizálható.

Kökörcsin – Egy meglehetősen szomorkás hangulatú virág, amely az elhalványult reményeket és az elhagyatottságot hirdeti.

Nárcisz – Az új kezdetek növényeként a tavasz egyik előhírnöke. Csokorban jó szerencsét hoz, de önmagában egyetlen egy szál szerencsétlenséget jelez.

Orchidea – A ritka és finom szépség jelképe, amellyel a kifinomultság és a műveltség ugyancsak kifejezésre juttatható.

Perui liliom – A barátság virága, amely a jólétet és a gazdagságot szimbolizálja.

Pipacs – Emléknapokra szánt virág, ami az emlékezést és a vigaszt jelképezi. A heves és hamar ellobbanó érzéseket is kifejezheti.

Forrás: www.interflora.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...