2022.05.03. 09:25:00 7058 224

Nyakunkon a szünidő! Szervezd meg az ideális nyaralásotokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A családi vakáció megtervezése mindig izgalmas feladat: Vajon minden elképzelésünk valóra válik majd? Hogyan fog kinézni a szállás? Semmi sem marad otthon? A szervezés során bizony számtalan ismeretlen tényezőt fel kell fedni.

Strandcuccok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Strandcuccok

Izgalom vagy izgatottság? A legtöbb sok tényezős esemény megtervezése némi stresszel jár.
Sajnos az is előfordul, hogy az alapos tervezés ellenére is csúszik be malőr, ami általában az idő múlásával azért meg szokott szépülni. A kulcsfontosságú döntések köre pedig végtelennek tűnhet elsőre: hová látogassatok el, a szállás típusa, a megtekinteni kívánt látnivalók listája, a szóba jöhető tevékenységek típusa…
Így, ha nem vigyázol, a pihentető kalandnak induló szervezkedés, könnyen okozhat fejfájást. Egyszerűsíts, ne bonyolítsd!

Ha munkavállalási kötelezettségeink szövevényesek, kérjünk segítséget a helyettesítésünkhöz felettesünktől és munkatársainktól. A nyaralás egyik legtrükkösebb eleme ugyanis az, hogy megpróbáljuk “kikapcsolni a munkamódot” a fejünkben.
Az éves leghosszabb szabadságunk esetében különösen fontos, hogy tényleg kikapcsoljon az agyunk, mert különben kiéghetünk, és a folyamatosan csökkenő energiaszintünk is a munkakedv rovására megy majd.

A nyaralás megtervezésének fő irányvonalai

1. Szabjuk meg az időtartamot és az időszakot!

A nyaralás egyik fő eleme a mikor kérdése. Általánosságban elmondható, hogy a gyermekes családok a nyári tanszünet heteire korlátozzák nagyobb utazásaikat, de a rugalmasabb családok/párok szintén sokszor választják a télből a nyárba opciót.

2. Tűzzük ki az úti célt!

Egy adott települést szeretnénk megismerni vagy egy nagyobb tájegységet? Mindenképp próbáljuk meg reális keretek közé szorítani a tervezett programokat a meghatározott időintervallumon belül. Az ide-oda rohangálást jobb elkerülni, hiszen a pihenés a cél, nem az, hogy fáradtabban érjünk haza, mint az induláskor. Vegyük figyelembe az úti cél helyrajzi és éghajlatbeli sajátosságait is.

3. Készítsünk pénzügyi tervet!

A pénztárcánknak tudvalévő, van egy fizikai határa, de nem szabad elfeledkezni a pszichológiai határáról sem. Azaz vegyük figyelembe, hogy miért és mennyit tudunk nyugodt szívvel kiadni, még akkor is, ha egyébként futna rá. Érdemes a nyaralás tervezett költségeinek egy bizonyos hányadát is hozzáírni még a költségvetéshez, amit nem várt kiadásokra tudunk fordítani…ez, vagy legalább egy része jó esetben megmarad egy újabb kirándulás alaptőkéjének.

4. Készítsünk listát a követelményekről!

Vitathatatlanul a legjobb megközelítés, az ideális nyaralás megszervezésére az elvárt követelmények listájának összeállítása! De, hogy ne legyen túl könnyű a dolgok, ezeknek reális talajon kell mozogniuk és célszerű priorizálni is a lista elemeit.
Ez utóbbi talán egy kicsit túlzásnak tűnhet, de segít nyomon követni, hogy valóban mit is szeretnénk kihozni a nyaralásból, és mik azok a területek, amelyek hanyagólhatók.

5. Fontoljuk meg útitársaink ötleteit és igényeit is!

A tökéletes nyaralás akkor lesz élvezhető, ha a velünk utazó családtagok és barátok is ugyanannyira élvezik az utazást, mint mi. Ennek érdekében hajlandónak kell lennünk (legalább) egy kis kompromisszumra.
Ha nagyobb társasággal utazunk, akkor ez már nem csak a mi nyaralásunk lesz, ezért gondoskodni kell arról, hogy mindenki találjon kedvére valót a szervezett programok között, pl. vízi és szabadtéri tevékenységek, történelmi helyek és kulturális programok is lehetnek vegyesen.

6. Nézzünk utána a kapott információk hitelességének!

Érdemes más utazók valós élménybeszámolóira támaszkodni a felturbózott utazási ajánlatok sokszor túlságosan is kecsegtető képei helyett. Természetesen ízlések és pofonok, emiatt ne álljunk meg egy negatív vagy egy pozitív vélemény elolvasása után. A keresgélés során rettentő hasznos tippekbe is belefuthatunk.

Forrás: www.divine.ca

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...