2024.05.22. 17:49:01 6297 216

Nyári feltöltődés izgalmas programokkal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha benned is felmerült már a kérdés, hogy: miként tölthetnéd hasznosan a nyarat, mégpedig a hőségen innen és a strandon túl, akkor olvass tovább, mert hoztunk néhány ötletet mindennek megvalósítása érdekében.

Családi kajakozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi kajakozás

Hurrá, nyaralunk!

A felmérések arra mutattak rá, hogy a legkedveltebb nyári programok közé a vásárlás, a strandolás és a vízi sportok, a történelmi kiállítások és látnivalók felkeresése, a nemzeti parkokba való ellátogatás, valamint a városnéző túrák tartoznak. Ugyanakkor a mindenki által hőn várt hivatalos nyári szezon beköszönte megnöveli a minőségi idő töltése iránti vágyakat – kiváltképpen a szabadban, a természet közelében. Éppen ezért a National Recreation and Park adatai szerint egyének, családok és baráti közösségek ugyancsak szívesen döntenek a sétálás és kirándulás, a piknikezés és grillezés mellett.

Természetesen korosztályonként, nemenként, társadalmanként és egyénenként is mutatkozhat eltérés a nyári kedvtelések, töltődések között. A tizenévesek számára a nyár a koncertekkel, táborokkal és a több szabadidővel együtt a diákmunka-lehetőségek kapuját is magával hozza. A Pew Research Center és a Munkaügyi Statisztikai Hivatal elemzései szerint a mai 15 és 17 év közötti tinédzserek sokkal több időt fordítanak a továbbképzésekre, nyári egyetemekre, nyelvtanulásra és személyes vagy szakmai önfejlesztésre, mint a tíz évvel korábbi fiatalok. Ennek fényében a nyári szünidő, nem minden esetben jelent kevesebb munkát vagy tanulást, ugyanakkor igyekeznek sort keríteni a társasági életre, a szórakozásra és a sporteseményekre is.

A nyugati országok tinédzserei nyaranta napi átlag 18 perccel több időt töltenek valamilyen aktív elfoglaltsággal, testmozgással, mint az egy évtizeddel ezelőttiek tették. Ami viszont nem mutatott lényegesebb változást, az a képernyők előtt töltött idő (ami a becslések szerint napi három és fél órát tesz ki – pl. videojátékok, tévénézés, videók, internetezés, közösségi oldalak használata). A munkával töltött idő is állandósulni látszott az elmúlt évek során – így elmondható, hogy átlagosan napi 1 óra 18 percet töltenek fizetett nyári munkával.

Nyári programok a kellemes és hasznos elve szerint

A nyár sokak számára az egyéni élet és jólét előtérbe kerülését, a friss energiával való feltöltődést jelenti. Ilyenkor gyakran meglegyinthet bennünket a „dolce far niente”, vagyis az édes semmittevés lenge szárnya, és „Lomha Laci” is a szokásosnál többet ücsörög a nyakunkon. Ám a kellemes nem, illetve nem minden esetben kell mérföldekre elhelyezkedjen a hasznostól. A napon sütkérezést követően elmehetünk egy múzeumba, vagy egy kerti parti előtt élvezhetjük kedvenc regényünk vagy olvasmányunk társaságát. Sokan ekkor – nem pedig az évindító napon – vágnak bele egy pozitív életmódváltó projektbe, és kezdenek el jobban figyelni az egészségükre.

A családok számára a közös élmény és emlék kincsestára ekkor bővül a leginkább, és sor kerülhet az aktív és kreatív elfoglaltságokra – mindez pedig a gyermekek és a szülők érdeklődési körének figyelembe vételével.

Magyarországon is számos hely kínálkozik a családi kalandokhoz

Ilyen például: az Avalon Park és a Maya Játszópark Miskolctapolcán, ahol a gyermekek élvezhetik a mozgás örömeit (pl. lövöldöző aréna, motorpálya, fánkcsúszda),

  • a lillafüredi Libegőpark,

  • a motorcsónakos ökotúráknak helyt adó Tisza-tó, Tiszafüreden,

  • a Bella Állatpark Siófokon.

A nyári szezon a kulturális programokkal sem szokott szűkmarkúan bánni, így idén is jószerével lesznek fesztiválok, kiállítások, gasztronómiai programok, rendezvények és egyéb események.

Kecskeméten például júliusban sor kerül: a helyi szimfonikus zenekar „Planéták” névvel szerepeltetett nagykoncertjére, Egerben pedig akár gasztrokörúton is részt vehetnek az érdeklődők.

Érdemes időben informálódni az eseményekről: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-nyari-programok-magyarorszag.html

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...