2022.06.29. 11:50:00 7104 217

Nyári vidámság a gyerkőcökkel, hogy az unalom fel se üthesse a fejét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nyár, akkor szabadtér! Ha nyár, akkor nyafogó gyerekek? Na még mit nem! A felhőtlen családi programokra bizony fel kell készülniük a szülőknek, mert a meleg miatt nyűgösség, az éhség és az unalom felváltva támadhatnak! Étel, ital, fejfedő és remek játékok, ez minden, ami a kicsiknek kell!

Mókás játékot játszó kislány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mókás játékot játszó kislány

A kültéri játékok általában hangosak, gondoljunk csak a fogócska vagy a medencében való fürdőzés közbeni vidám kurjongatásokra. Hogy a kinti időtöltés ne a mi fejfájásunkkal végződjön, készüljünk néhány egyszerűen kivitelezhető, ugyanakkor ámulatba ejtő kísérlettel. Így nem csak a gyerkőcök szája marad tátva, de bizony rengeteget is tanulhatnak a közös szórakozás közben.

Nyári kültéri kísérletek gyerekeknek

Alkalomadtán nekünk felnőtteknek sem árt átismételni a fizika törvényit vagy a külvilág működését. Ha kíváncsi kisgyermekünk van, akkor pedig egy sor olyan ismeretet kell felszednünk, amelyre talán utána soha többé nem lesz szükségünk, miután lecseng az adott téma utáni érdeklődés időszaka. Vajon tudnánk az alábbi témakörökről a gyerkőc életkorának megfelelően mesélni?

1. Hajóverseny az alufóliamederben

Készítsetek kishajókat üdítős kupakok (hajótest), fogvájó (árbóc), erősebb papírlap (vitorla) és például némi gyurma (rögzítés) segítségével. Egy tekercs alufóliából tépjetek le minimm 4-5 méternyit, majd terítsétek le a fűre. Az alufólia mindegyik oldalát hajtsátok fel, majd az egyik végébe tegyétek bele a hajókat is. Az alufóliamedernek ugyanebbe a végébe kezdjünk el vizet folyatni, és a hajók máris útra kelnek. Hívjuk fel a gyerekek figyelmét a sodrásra, valamint a vízen úszó és elmerülő tárgyak különbözőségére.

2. Kilövőállomás papírpohárból

Vágjuk le egy papírpohár alját, majd fogjunk egy lufit, aminek pedig a tetejét vágjuk le. A keletkező nyílásnál fogja húzzuk rá egy picit a lufit a papírpohár aljára. Végezetül kössük be alul a lufi száját.
A pohár száján keresztül dugjunk bele egy pingponglabdát, amit a lufi végének kihúzása és elengedése révén ki tudunk lőni. A játék során szóba kerülhet a gravitáció és az űrhajózás témaköre is.

3. Modern zsírkrétarajz

Ragasszunk üres papírlapot többféle fa törzsére vagy vastagabb alacsonyan fekvő ágaira. A kis művészek kezébe zsírkréta való, amivel a fák kérgének mintázatát tudják elősatírozni.
Az alkotások megtekintése után szót ejthetünk a lombhullató és örökzöld fákról, illetve a különböző művészeti ágakról is értekezhetünk a gyerekekkel.

A fenti ötletek és további szabadtéri projektek gyakorlati megvalósítása a következő videón tekinthető meg:

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...