2022.07.07. 12:30:00 6184 214

Nyelvtanulás videójátékkal? Nem légből kapott ötlet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki azt gondolja, hogy a videójátékozás értelmetlen időtöltés csupán, most kapaszkodjon meg! Egy kutatás szerint úgy is lehetne, jobban mondva kellene erre a szórakozási lehetőségre gondolnunk, mint nyelvtanulást kiegészítő “módszerre”!

Videojátékos - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Videojátékos

Sok szülő aggodalma, hogy gyermeke függővé vagy agresszívvá válik a videójátékoktól. Természetesen az ez iránt érzett túlzott rajongás valóban otthonülővé tehet, ami negatív hatással lehet az egyén szocializációjára, de kreatív módon is befolyásolhatja a fiatalok életét.

Egyre több tanulmány jut olyan következtetésre, hogy nem is olyan borús a helyzet videójáték-fronton, mint hisszük: A közösen játszható játékok ugyanis közösségekbe kovácsolhatják a tiniket, és a hasonló gondolkodású társasághoz való csatlakozás nagyon fontos ebben az életkorban.
Továbbá az interaktív feladatok és táblagépeken történő tanítás mellett egyre szélesebb körben terjed az a vélekedés, hogy videójátékok formájában kellene felkelteni az érdeklődést a tananyag iránt.

Nyelvtanítás videójátékokon keresztül

Főként az idegennyelvek elsajátításában látják a számítógépes játékok hasznát, ahol az új szavak körének bővítésével úgynevezett tanulási zónákat építhetnek a diákok.## A játszva tanulás különösen a tanulási nehézségekkel vagy gátlásosággal küzdő tanulók számára lehet előnyös. A fesztelenebb környezetben bátrabban lehetnek önmaguk, ahol nem kell félni a megszégyenüléstől.## A többszereplős online szerepjátékokba való becsatlakozáskor jellemzően saját honfitársaikkal játszanak a videójátékosok, ám vannak olyan belevaló játékosok is, akik nem félnek idegen nyelven sem kommunikálni - vagy megtanulni azt a játékmenete során.## Ők azok, akik a játék hevében nem foglalkoznak azzal, hogy tökéletesen használják-e az adott idegen nyelvet, de ezt a valós idejű kommunikáció sem tenné lehetővé nekik.## Itt jön azonban a csavar! A csapatban való jobb szereplés a gyorsabb és pontosabb megértésen és közlésen keresztül valósulhat meg, így motiválva vannak abban, hogy fejlődjön a nyelvtudásuk.

A nyelvi készségek fejlesztése és a sikerélmény kapcsolatát számos kutatásban bizonyították, de a videójátékozás révén a sikeres nyelvvizsgánál egy hosszasabb cél lebeghet a tinédzserek szeme előtt, ez pedig nem más, mint a megoldások keresése és az összetartozás érzése.

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...