2021.10.01. 17:24:33 7293 256

Októberi kötelezők: Használd ki a legszebb őszi hónapot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Csodálatos hónap az október, engem mindig is melegséggel töltött el, amikor beköszöntött, mert első napjaiban született a testvérem. Ha nem így lett volna valószínűleg akkor is szeretném, hiszen egyszerűen nem lehet nem észrevenni a szépségét.

Boldogság, ősz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság, ősz

Az évnek ebben a szakaszában más illatok, más fények dominálnak, mint nyáron. A nap már nem olyan perzselő, a szél még nem olyan heves, mint novemberben, az idő tehát éppen ideális a kiránduláshoz, úgyhogy még fel lehet tölteni élményekkel a tarsolyunkat a téli hónapok beköszönte előtt.

S hogy mik is azok az októberi kötelezők? Nos, nem a kötelező olvasmányokra gondolunk, hanem azokra a programokra, amiket kár lenne kihagyni! Ajánlunk is rögtön 10 szórakoztató tevékenységet! A legjobb, hogy nem feltétlenül kell elhagyni a lakóhelyed s annak környékét, pláne, ha közel laksz egy erdőhöz vagy egy nagyobb parkhoz. :)

1. Színes, őszi virágok

Ha eddig nem szereztél be egy őszi szépséget, akkor most mindenképpen tedd meg! Krizantém, őszirózsa, csarab, díszkáposzta, árvácska, pozsgások és mini örökzöldek dobhatják fel a teraszod és bejáratod hangulatát. Ne felejts el egy-két dísztököt és gesztenyét vagy diót melléjük biggyeszteni, és kész is az őszi dekor.

2. Túrázás az erdőben

Már zörögnek a falevelek az apró és nagyobbacska talpak alatt! Mire vársz még? Irány az erdő, vagy legalábbis a legközelebbi park, ahol gyönyörködhettek a színes levelekben! Szedhettek is, és lepréselhetitek, mint régen tettük gyerekként.

3. Borozás + sajttál dióval és almával

Ilyenkor mindig összehozunk a barátokkal egy borozós estét, amikor a borkorcsolya különböző sajtokból, almából, szőlőből és dióból áll. Esetleg egy kis zsíros kenyér lila hagymával is lecsúszik a beszélgetés mellé. ;)

4. Első melengető italok

Ha már az italoknál tartunk: lassan előkerülhetnek a teatojások és forró csoki vagy éppen forralt bor hozzávalók is.

5. Krémlevesek és őszi sütemények

Ha ősz, akkor krémleves és sütemény! Sütőtök, gesztenye, alma, dió, gomba, friss lekvárok - a legfinomabb hozzávalókat éppen most tudod beszerezni. Ne hagyd ki a szezonális nagybevásárlást, és használd is fel a portékákat, amiket a piacon találtál.

S azt tudod már, hogy mi a tökéletes zserbó titka? Itt elolvashatod>>

6. Kuckózás

Ha éppen elromlik az idő, simán belefér, hogy ki se dugjuk az orrunkat a házból. Kedvenc sorozatok, könyvek, pizzarendelés. :) Kell ennél jobb? Adj kimenőt magadnak és pihenj! Most éppen egy kicsit passzívan, de hidd el ilyen is kell és egy nap belefér.

7. Nagy beszélgetések

Ha már bekuckóztatok, akkor minden adott, hogy egy jót beszélgessetek.

8. Faültetés

Ha van udvarod, akkor most kell időt szakítanod a faültetésre, ha nincs ilyesmihez helyed, akkor keress fel egy közeli közösségi kertet, és segédkezz! Meglátod, jó móka, és jó érzéssel fog eltölteni, hogy te is tettél valamit a környezetért.

9. Töksütés és tökfaragás

Sok gyerek van az utcánkban, így a környékbéli családokkal összegyűlve közösen szoktunk tökfaragást rendezni. Szebbnél szebb alkotások születnek ilyenkor az apukák keze által. :) A zseblámpás futkározás is a móka része, és természetesen sütőtököt is eszünk. Kedvet kaptál? Legyél Te a házi gazda!

10. Halloween

A hónap megkoronázása a Halloween. Tudom, megosztó “ünnep”, nem is magyar szokás, csak egy átvett izé, amivel az idősebb korosztály talán nem is tud mit kezdeni. A fiataloknak azonban poén és szuper szórakozás, amit érdemes felvenni az októberi bakancslistánkra. A szomszédokkal össze lehet beszélni, hogy a gyerekek, hadd menjenek cukorkát gyűjteni, a nagyobbak pedig rendezhetnek Halloween partit. Köztes megoldás lehet, amit egy barátunk ötölt ki: a családjuk minden évben meghívott minket egy , akik ilyenkor bográcsban főztek, és utána a tábortűznél beszélgettünk télikabátban, bakancsban, meleg plédekbe bugyolálva, forralt bort szürcsölgetve... Megvan a hangulata.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...