2021.09.22. 17:15:00 8306 276

Olasz kis csavarral: Gnocchi és kolbász egy lábasban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyszerű serpenyős vacsorát keresel, ami elkészül maximum fél óra alatt? Most megtaláltad! A recept nem meglepő módon olaszos, hiszen ők híresen jók abban, hogy nagyon ízletes ételeket tálaljanak fel szinte szempillantás alatt.

Gnocchi és olasz kolbász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gnocchi és olasz kolbász

Ez a serpenyős recept nem csupán amiatt különleges, mert kolbászt ad a gnocchihoz, de azért is, mert egy rettentően ritkán használt zöldséget is megismertet velük. Ez pedig nem más, mint a rapini brokkoli, amely látványilag és felhasználási formájában is kevésbé hasonlít névrokonához.

Serpenyős gnocchi kolbásszal

Hozzávalók 6 adaghoz:

450 gr gnocchi
2 ek. sózatlan vaj
1 db hagyma
2 db fokhagyma
400-450 gr olasz kolbász
1 csokor rapini brokkoli
fél csésze alaplé
só és bors
fél tk. pirospaprika
fél csésze parmezán
negyed csésze petrezselyem

Elkészítése:

A gnocchit egy nagy fazék forró és sós vízben főzzük addig, míg a víz tetejére nem úszik. Közben a vajon pároljuk meg úgy 4-5 perc alatt a szeletekre vágott hagymát, majd adjunk hozzá két gerezd frissen reszelt fokhagymát is.

A kolbászt vágjuk vékonyabb karikákra, és adjuk a vajban megpárolt hagymákhoz. kb. 5 perc alatt el is kezdenek majd megbarnulni.
Eközben a rapini brokkolit mossuk meg, csepegtessük le és aprítsuk kis darabokra. Forgassuk össze egy rövid ideig a hagymás kolbásszal mielőtt felöntenénk az egészet a (zöldség vagy húsleves) alaplével.

Forraljuk össze a serpenyő tartalmát, majd 5 perc múlva, amikor a rapini brokkoli is megpuhult, fűszerezzük tetszés szerinti mennyiségű sóval és frissen őrölt borssal. Aki szereti, tehet bele némi paprika pelyhet is.

Tegyük bele a serpenyőbe a leszűrt gnocchit, pár perc alatt melegítsük össze a többi hozzávalóval. (Az alaplé közben javarészt felszívódik vagy elpárolog.)

Tálalás előtt szórjunk az ételre frissen vágott petrezselymet, végül adjunk neki még olaszosabb jelleget a megfelelő sajttal: reszelt parmezán kerüljön a tetejére!

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...