Olasz kis csavarral: Gnocchi és kolbász egy lábasban
Egyszerű serpenyős vacsorát keresel, ami elkészül maximum fél óra alatt? Most megtaláltad! A recept nem meglepő módon olaszos, hiszen ők híresen jók abban, hogy nagyon ízletes ételeket tálaljanak fel szinte szempillantás alatt.
Ez a serpenyős recept nem csupán amiatt különleges, mert kolbászt ad a gnocchihoz, de azért is, mert egy rettentően ritkán használt zöldséget is megismertet velük. Ez pedig nem más, mint a rapini brokkoli, amely látványilag és felhasználási formájában is kevésbé hasonlít névrokonához.
Serpenyős gnocchi kolbásszal
Hozzávalók 6 adaghoz:
450 gr gnocchi
2 ek. sózatlan vaj
1 db hagyma
2 db fokhagyma
400-450 gr olasz kolbász
1 csokor rapini brokkoli
fél csésze alaplé
só és bors
fél tk. pirospaprika
fél csésze parmezán
negyed csésze petrezselyem
Elkészítése:
A gnocchit egy nagy fazék forró és sós vízben főzzük addig, míg a víz tetejére nem úszik. Közben a vajon pároljuk meg úgy 4-5 perc alatt a szeletekre vágott hagymát, majd adjunk hozzá két gerezd frissen reszelt fokhagymát is.
A kolbászt vágjuk vékonyabb karikákra, és adjuk a vajban megpárolt hagymákhoz. kb. 5 perc alatt el is kezdenek majd megbarnulni.
Eközben a rapini brokkolit mossuk meg, csepegtessük le és aprítsuk kis darabokra. Forgassuk össze egy rövid ideig a hagymás kolbásszal mielőtt felöntenénk az egészet a (zöldség vagy húsleves) alaplével.
Forraljuk össze a serpenyő tartalmát, majd 5 perc múlva, amikor a rapini brokkoli is megpuhult, fűszerezzük tetszés szerinti mennyiségű sóval és frissen őrölt borssal. Aki szereti, tehet bele némi paprika pelyhet is.
Tegyük bele a serpenyőbe a leszűrt gnocchit, pár perc alatt melegítsük össze a többi hozzávalóval. (Az alaplé közben javarészt felszívódik vagy elpárolog.)
Tálalás előtt szórjunk az ételre frissen vágott petrezselymet, végül adjunk neki még olaszosabb jelleget a megfelelő sajttal: reszelt parmezán kerüljön a tetejére!
Forrás: www.purewow.com