2021.12.10. 11:00:32 5787 210

Online vásárolgatsz? Ezekre ügyelj oda!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság már bármit megvásárolhatunk az interneten az autótól a fogpiszkálóig. Egész nap lehet az akciós árakat böngészni, gyakorlatilag csak pár kattintás megtalálni a legolcsóbb webáruházat, ahol a termék kapható. Leadni a rendelést szintén hiperegyszerű, majd nincs más hátra, mint várni a futárt, hogy csöngessen...

Az online vásárlás egyre biztonságosabb. - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az online vásárlás egyre biztonságosabb.

De nem csönget. Harmadnap sem. Negyednap sem.

Sajnos nem ritka, hogy a kiszállítással megcsúsznak a webáruházak. Kiemelt időszakokban pedig gyakorlatilag elkerülhetetlen. A legtöbb helyen korrekt tájékoztatást kaphatunk a kiszállítás idejéről, sőt, kérhetünk expressz feldolgozást is felár ellenében. Ha valamire sürgősen szükségünk van, csak akkor rendeljük meg, ha ezeket az információkat valóban megkapjuk, és belefér a szállítási idő a kívánt határidőbe. A legtöbb helyen 1-2 nap alatt valóban feldolgozzák és ki is küldik a megrendelt terméket, de vannak online áruházak, amelyek 4-7 napos szállítási idővel dolgoznak, ha ilyen infót olvasunk, akkor a maximummal számoljunk, akkor nem érhet meglepetés... Szerintem a legtöbbször ezzel fürdik be az emberlánya, számít valamire, hogy időben megérkezik, aztán a futár csak nem csenget. Karácsonykor ez kissé kellemetlen lehet, így semmi esetre se hagyjunk ajándékrendelést az utolsó pillanatra.

Ha sérült a csomag

Ha bármilyen sérülést látsz a csomagon, különösen, ha műszaki vagy törékeny holmiról van szó, ne vedd át. Így megspórolhatod a visszaküldés költségét.

Ha eggyel kevesebb van

Nehéz bizonyítani, ha kevesebbet kaptál valamiből, mint amit rendeltél, de egy normális webáruháznak el kell hinnie. Ahogy észreveszed a problémát, fotózd le a csomagot, és már mehet is az e-mail az ügyfélszolgálatnak.

A visszaküldés menete

Ha online vásárolsz, akkor 14 naptári napod van az elállásra, majd a visszaküldésre. Ha üzletben veszed át a terméket, akkor ettől a lehetőségtől elesel, mert már nem minősül távollévők között kötött szerződésnek a vásárlásod. Vannak olyan webáruházak, akik futárt küldenek a visszaküldendő termékért is, így Neked se pénzbe, se időbe nem telik a csere vagy a pénz visszaigénylése. Öröm ilyen webshopra bukkanni. A legtöbbször azonban nem ússzuk meg a papírok kitöltését, a postára szaladgálást (vagy futár igénylést), és még a költséget is nekünk kell állni. Ha bizonytalan vagy, kérj segítséget az ügyfélszolgálattól..., mert szinte webáruházanként változik a procedúra.

Info nélkül

Ne rendelj olyan áruházaktól, amelyekben nem találod meg az alapvető céginformációkat, ügyfélszolgálat e-mail címét, telefonszámát és így tovább... Ha rendben meg is érkezik a termék, később a szavatossági illetve jótállási igények felmerülése esetén problémákba ütközhetsz.

Fizetés teljesítés után

Manapság már egészen biztonságos az online fizetés, így a futártól már csak át kell venni a terméket, de ha még mindig nem bízol a rendszerben, és nem szeretsz előre fizetni, simán kiválaszthatod az utánvétes lehetőséget, de sok esetben felárat számítanak fel ezért. Dönthetsz úgy, hogy neked az akkor is megéri, hiszen nem kellett elmenni otthonról stb.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?