2022.02.15. 17:15:00 9734 254

Oscar-díjas alkotás: Vörösbársony sütemény
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az édességeknek tartanának gálát, a fehér csokoládé szemet kápráztatóan parádézhatna a vörös szőnyegen. Valószínűleg nem ez a fantáziakép ihlette, de látványra pont ilyen pazar a híres vörösbársony-torta nyomán készülő keksz.

Vörösbársony keksz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörösbársony keksz

Aki diétát folytat, az maximum csak olvassa el a receptet, vagy ajándékba süssön ezekből a gusztusos, amerikai jellegű kekszekből. Habár rettentő csábító lehet a klasszikus ízt és az újszerű megvalósítást ötvöző finomság elkészítése…

Vörösbársony keksz

Hozzávalók a kekszhez:

175 gr sózott, puha vaj
200 gr nádcukor
100 gr porcukor
1 nagy egész tojás
2 tk. vanília kivonat
1 ek. piros ételfesték (A leginkább színtartónak a zselés állagút tartják.)
225 gr liszt
25 gr kakaópor (Ebből most kevésbé karakteres színűt válasszunk!)
fél tk. szódabikarbóna
150 gr fehér csokoládé (chips vagy apróra darabolva)

A krémsajtos cukormázhoz:

2 ek. krémsajt
6 ek. porcukor

Elkészítés:

  1. Keverjük habosra a vajat és a cukrokat, majd adjuk hozzá a tojást, a vaníliát és a piros ételfestéket a keverékhez. A szitán átszűrt lisztet, kakaóport és szódabikarbónát kisebb adagonként adjuk hozzá, majd gyúrjunk belőle keményebb tésztát. Amikor egyenletes lesz a színe, akkor forgassuk bele a csokidarabokat.

  2. Formázzunk a tésztából sütőpapíron úgy 6 cm átmérőjű rudat, és min. bő 20 percre, vagy a későbbi sütésig tegyük hűtőszekrénybe.

  3. Közben melegítsük elő a sütőt (légkeveréses módon 190 fokra). A rudat éles késsel vágjuk fel 1 cm-es szeletekre, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük el egymástól elég távol a kekszeket, hogy legyen helyük kissé elterülni. Amíg az adott adag sül, addig a továbbiak kerüljenek vissza a hűtőbe.

  4. 13-15 perc sütési idő után a keksz szélei megkeményednek, de a közepe puha marad. A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni a süteményeket, mielőtt áttesszük a rácsra. Ezalatt keverjünk a krémsajtból és a cukorból egy laza állagú mázt, és ebből csorgassunk a kihűlt kekszekre.

Az ízek maximális kiteljesedéséhez egy-egy csipet sót és egy kevés citromlét is adhatunk a tésztához. Az alaptészta csokidarabok és máz nélkül fagyasztva elég sokáig (1 hónap) eláll, ezért tényleg csak annyit süssünk meg, amennyi frissen elfogy.
Mivel a keksz önmagában is elég édes, a krémsajtos cukormáz elhagyható róla, a fehér csokoládé önmagában is kellően díszíti. Sőt! Ki is hagyhatjuk sütés előtt a tésztából, hogy cukormáz helyett olvasztott fehér csokiba márthassuk a kekszek egyik felét.

Forrás: www.bbcgoodfood.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...