2016.10.06. 15:00:48 14372 357

Őszi csemegére vágysz? Készítsd el ezt a fordított diós-almás csokitortát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Izgalmasan hangzik, igaz? És nagyon guszta is, az íze pedig mennyei! Már jó pár napja szemeztem ezzel a recepttel Gizi receptjei között – ahol klassz ételekre lehet bukkanni – és most ez az esős, hideg idő elérte a kellő hatást nálam. Izzítom a sütőt, és máris megy bele ez az igazán őszies finomság!

Almás-diós csokitorta | fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almás-diós csokitorta | fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

Fűszeres dió, illatos alma, csokoládé! Kell ennél több egy nagyszerű délutánhoz?

Fordított almás-diós csokistorta

Tészta hozzávalói 26 cm-es tortaformához:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kakaó
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás (nagy)
  • 1 dl habtejszín

A porcukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat tegyük bele a keverőtálba, majd keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd csorgassuk bele a tejszínt is.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és a kakaóval, majd szitáljuk a keverékhez, és szintén keverjük jó simára.

Almás-diós rész hozzávalói:

  • 3-4 db édes alma
  • 10-15 dkg darált dió
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek barna cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk ketté, és távolítsuk el a magházat. Ezután szeleteljük fel, majd csorgassuk rá a citromlevet, óvatosan forgassuk össze, hogy ne barnuljon meg.

A darált diót keverjük össze a barna cukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, és a citrom reszelt héjával.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és helyezzük rá a felszeletelt almát úgy, hogy lehetőleg ne maradjon rés a szeletek között. Ezután egyenletesen szórjuk meg a diós keverékkel, majd szintén egyenletesen kenjük rá a tésztát is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 60 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át egy tálcára, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A kakaós tészta finom szaftos, melyhez nagyon jól illik a fűszeres dió és az alma.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...