2022.08.19. 15:23:02 3466 127

Ötletek kültéri étkező berendezésére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A terasz, az erkély vagy egy nagyobb udvar, hatalmas lehetőséget tartogat a legtöbbünk számára. Tavasztól őszig szeretünk a szabadban időt tölteni, pihenni, kikapcsolódni, esetleg csapni egy kellemes grillpartit. Ehhez azonban egy olyan kültéri étkezőre van szükség, ahol mindenkinek van elegendő helye, biztosított a fedett rész, ami megóvja a bútorokat és a vendégeket az esőtől. Ebben a cikkben különféle ötletekkel szolgálunk annak érdekében, hogy minden tökéletes legyen odakint.

Kültéri étkezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kültéri étkezés

Adjunk célt a terasznak!

Nem mindegy, hogy a család csak pihenni, esetleg ünnepelni vagy partit adni is használná a kültéri részt. A formális élettér létrehozása azért is fontos, mert így sokkal lazább és alkalmi hangulatú lesz a környezet. Nem árt azonban, ha már a teraszra is beköltöztetjük a természetet és egy fa étkezőasztallal indítjuk a tervezés folyamatát. Mivel ez a típus natúr, így bármilyen stílusba könnyen beilleszthető, ráadásul sokszor tartósabbak és mutatósabbak mint egy műanyag szett.

Egy tömör mangófa kivitel fekete lábakkal impozáns látványt nyújt a vendégek és a családtagok számára, ahol mindenkinek meglesz a maga helye. Fölé mehet egy szintén fából készült terasztető, így még a téli időszakban sem feltétlenül szükséges mindent a garázsban tárolni. Jó megoldást jelenthet, ha ezt választjuk fókuszpontnak, így ez fogja meghatározni a kültéri étkezőt. A terasz elrendezésének szíveként szolgáló tömörfa bútordarabok igen sokáig bírják majd a mindennapos használatot, ráadásul nyugodtan dekorálhatjuk különféle apróságokkal.

Törekedjünk arra, hogy legyen elegendő hely!

Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor az asztal körül csak 4-6 szék van, de sokkal több vendéget várunk és nem tudunk honnan előteremteni további ülőhelyeket. Az étkezőszékek olcsón beszerezhetőek, amelyek között bőven akad összecsukható kivitel. Ezek nagy előnye, hogy csak akkor foglalnak helyet, ha szükség van rájuk, máskor viszont kényelmesen elrakhatjuk őket egy sarokba, ahol szinte észre sem lehet venni azokat. Ebből ugyanúgy választható fából készült verzió, viszont akadnak egyéb, igen igényes változatok, amelyek szintén megállják a helyüket a kültéren. Nagy előnyük, hogy akár egy apró erkélyen is jól mutatnak, sokkal otthonosabbá és hangulatosabbá tehetjük velük a külteret. Egy pár világító füzér, pár virág és már kész is a kültéri étkező vagy nappali.

Érdemes azonban ügyelni arra, hogy a leghosszabb bútordarab - ebben az esetben az asztal - lehetőleg a leghosszabb fal mentén helyezkedjen el. Ez nemcsak az összképhez ad hozzá, hanem jóval több szabad teret biztosít a vendégek és a családtagok számára. Persze, ha éppen szükség van további felületre, akkor ki lehet azt onnan húzni egy kicsit és mögé beférnek a székek, így kényelmes és komfortos lesz mindenki számára a kinti étkezés.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...