2022.09.23. 12:02:42 7124 271

Otthon is elkészítheted kedvenc péksüteményed: Kakaós csiga recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy az árak egyre magasabbak, úgy próbálgatják egyre többen szárnyaikat a konyhában. Az újdonsült péktanoncoknak most az egyik legnépszerűbb péksütemény receptjét hoztuk el, kipróbált, bevált finomság frissen, illatosan, egyenesen a sütőből! Ez nem más, mint a házi kakaós csiga.

Kakaós csiga házilag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kakaós csiga házilag

Kakaós csiga recept

60 g cukor
300 ml tej
650 g rétesliszt
30 g élesztő
2 db tojás
60 g vaj

Töltelék

60 g vaj
60 g kakaópor (cukrozatlan)
60 g cukor

Locsoláshoz

150 ml tej
1 cs vaníliás cukor
30 g vaj

1 dl tejet összekeverünk 1 teáskanálnyi cukorral és egy evőkanál rétesliszttel, belemorzsolgatjuk a friss élesztőt, s felfuttatjuk langyos helyen. A maradék lisztet, cukrot, tejet s puha vajkockákat el kezdjük összegyúrni, s hozzáadjuk a felfuttatot élesztőt is. Legalább 10-15 percig dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától, s ha kézzel készül, akkor a kezünktől is. Egy órát kelesztjük langyos helyen, letakarva.

A töltelékhez kimért vajat kissé megolvasztjuk és összekeverjük a kakaóporral valamint a cukorral. Mikor a tésztánk a duplájára kelt, kilisztezzük a felületet, ahol nyújtani szeretnénk és kb fél centiméter vastagságúra sodorjuk. Hosszabb téglalap alakúra érdemes nyújtani, hogy fel tudjuk tekerni. A tésztára egyenletesen felvisszük a tölteléket, majd feltekerjük, és körülbelül másfél centiméteres szeleteket vágunk. A nyers csigákat tepsibe helyezzük, kb egy centiméterre egymástól. Ahogy megkelnek, szorosan egymáshoz fognak érni.

További 20 percig a tepsiben kelesztjük a kakaós csigákat. Ezalatt 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd 20 percig sütjük.

A locsoláshoz kimért tejet felforraljuk, felolvasztjuk benne a vajat és a vaníliás cukrot. Miután elkészült, meglocsoljuk a meleg és édes tejjel, amitől csak puhább és ízletesebb lesz a végeredmény. Megvárjuk, míg beissza, és langyosan kínáljuk.

Forrás: https://streetkitchen.hu/pekseg/kelt-tesztas-kakaos-csiga

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.

3 konyhai eszköz, amit nem használsz ki eléggé (pedig megérné!)

A legtöbb háztartásban lapul néhány olyan konyhai eszköz, amit megvettünk lelkesedésből – majd elfelejtettünk. Pedig ezek az „alulértékelt segítők” rengeteget könnyíthetnek a főzésen, időt takaríthatnak meg, vagy épp kreatív új lehetőségeket nyithatnak meg a mindennapi étkezésben. Lássuk, melyek ezek – és hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet!