2021.03.31. 12:30:00 8613 233

Pár gondolat az élelmiszerbiztonságról: Így rendelj házhoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye, azt mondanunk sem kell, hogy étkezés előtt mindenki mossa meg jó alaposan a kezét? De mi történik addig az étellel, míg a kiválasztott vendéglátóhelyről az asztalunkig elér? Ezekre a dolgokra figyelj, ha ételt rendelnél!

Ételrendelés házhoz szállítással - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ételrendelés házhoz szállítással

Nem mindig elég azt kitalálnunk, hogy éppen mi legyen a vacsora. Élelmiszerbiztonsági szempontból is át kell tekintenünk a kínálatot, mert figyelmetlenségünk kellemetlen ételmérgezéshez is vezethet! A jobb minőségű ételért bizony érdemes egy kicsit többet kifizetni, hogy aztán annak összes egészségügyi előnyét ki tudjuk használni, érdemes néhány fontos (akár élelmiszerbolti kiszállítás során is használható) tanács betartására odafigyelnünk:

  1. Csak leinformálható helyről rendeljünk! Az ételt elkészítőnek kötelessége lenne jól záródó csomagolásba tenni az ételt, amin illene feltüntetnie a fogyasztási és tárolási ajánlásokat.

  2. Gyorsan romló, nyers összetevőt – nyers tojás, tenger gyümölcsei, vagy akár félig sütött steak - tartalmazó ételt ne rendelj! Az ilyet inkább készítsd el magad, amikor időd is lesz rá!

  3. Optimális esetben a megrendelt étel az elkészítésétől számított 1 órán belül elfogyasztásra kerül. Ha ez meleg étel, akkor csak kellően felforrósítva legyen elfogyasztva!

  4. Figyelj arra is, hogy a kiszállítás során a futár vajon egymástól megfelelően elkülönítve szállította-e a hideg és a meleg ételeket, italokat. Itt már nem csak az élvezeti értékkel lehet gond, hanem a megváltozott hőmérséklet miatt előforduló egyéb problémákkal: A hideg ételek szállítási hőmérséklete legfeljebb 5 °C, míg a meleg ételeket forrón kellene tartani, azaz kb. 60-65 fokosan kellene érkezniük hozzánk.

  5. Nyári hőségben még inkább gondold át, mit rendelsz házhoz! A magasabb szabadtéri hőmérséklet növeli a romlás kockázatát. Míg átlagosan 2 órán belül válna az étel betegségeket okozó baktériumok táptalajává, addig a melegebb hőmérséklet miatt ez az időkeret felére csökken!

  6. Amennyiben gyakran szállíttatsz házhoz frissen készített ételt, megfontolandó egy élelmiszer-hőmérő beszerzése!

  7. Ha az étel a kiszállítást követően nem kerül (maradéktalanul) elfogyasztásra, minél előbb, de legalább 2 órán belül kerüljön be a hűtőbe.

  8. A jelenlegi világjárvány nélkül is célszerű minél kevesebb pénzzel érintkeznünk, ezért lehetőség szerint, fizesd ki rendelésed online (már borravalót is hagyhatsz így) vagy a futárnál kártyával!

  9. Gondolj a környezetre is! Amennyiben lehetőséged van rá, válassz környezetbarát csomagolást használó éttermet, így csökkentheted a szemétben landoló műanyagok környezetterhelését.

  10. Ne csak az időtényezőt tartsuk szem előtt: Kezeljük fenntartással az étel elfogyasztását, ha

  • az ételen gyanús elszíneződések vannak,

  • a csomagolás túlságosan el van ázva (vagy éppen gyanúsan sok rajta a furcsa jégkristály),

  • az ételnek fura szaga van...

Forrás: www. runnersworld.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...