2021.04.11. 14:12:41 8828 267

Q10 és a szívünk védelme!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad? A Q10- koenzim egy kiváló antioxidáns forrás, amely hatékonyan támogatja a szív- és érrendszerünk egészséges működését. Különösen jó hatással van a szívizomra, és nagy segítséget jelent az vérrögképződés megelőzésében.

Szívünk egészsége - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szívünk egészsége

A Q10-koenzimet elsőként Fredrick L. Crane professzor fedezte fel a Wisconsin-Madison Egyetem Enzimológiai Intézetében 1957-ben. Azóta számos tudós és kutató végzett tanulmányokat a Q10-koenzimmel, és figyelték a molekula hatásait a különböző betegségekre. A Q10-et a szervezetünk is képes előállítani, termelődése nagyjából 25 éves korunkig éri el a maximumot, utána pedig ennek értéke folyamatosan csökken. Így nem nehéz megértenünk, hogy a gyerekeknek miért is van akkora energiája, hiszen a Q10 kifejezetten szükséges az energiatermeléshez, a levegővételhez és bizony a bőrünk védelme érdekébe is nagy szerepet játszik. Azonban a Q10 hiánya több betegség kialakulását is okozhatja.

Az egészséges szívműködés

A Q10 a szív- és érrendszerünk „vitaminja”. Igazolt vizsgálati eredmény, hogy a Q10 egyéb más gyógyszerekkel, de sokszor önmagában alkalmazva is segíthet a magas vérnyomás, a szívelégtelenség és a szívinfarktus megelőzésében, illetve ezen betegségek kezelésében. A rendszeres Q10 fogyasztása a szisztolés vérnyomást akár 17, míg a diasztolés vérnyomást 10 Hgmm-rel csökkentheti. A pangásos szívelégtelenség esetén megfigyelték, hogy amikor a bal kamra pumpáló funkciója romlani kezd, akkor az emberi szervezet Q10 szintje is alacsony. Azonban a Q10 molekula hatására csökken a tüdőben felgyülemlett vizenyő, és javul a szívelégtelenségben szenvedő légzése, illetve a beteg terhelhetősége is erősödik. A tanulmányok azt is bizonyítják, hogyha rendszeresen szedünk Q10 kiegészítőket kevésbé alakulnak ki szívrohamok, vagy szívbetegségek.

Q10 pótlása

A Q10, mint ahogy azt korábban említettük 25 év korunk felett fokozatosan csökkenni kezd. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő táplálkozással jussunk hozzá az elvárt napi mennyiséghez. Köszönhetően a gyógyszeripari fejlődésnek, sokkal könnyebben tudjuk étrend-kiegészítőkkel bejuttatni a Q10-koenzim molekulát a szervezetünkbe. A túladagolás miatt sem kell aggódnunk, hiszen a felesleges mennyiséget a szervezetünk kiüríti. A Q10 napi ajánlott mennyisége: 90-200 mg, de egyéntől változhat. Fontos megemlíteni, hogy mindig csak hivatalos és bevizsgált étrend- kiegészítőket fogyasszunk.

Forrás: wikipedia

vitaminkincsek

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...