Rántottát bárki össze tud ütni… no de tökéleteset?
Tápláló reggeli vagy gyors vacsora? Rengetegszer készült már tojásétel minden háztartásban ezen étkezésekre, mivel pillanatok alatt elkészül. A tojás változatos alapanyag, ami közvetítőként is működik, hiszen segít az olajt elegyíteni például folyadékokkal is. Emiatt megérdemli, hogy megfelelően készítsük el.
A tökéletes tojásrántotta receptjét a houseandgarden.com mesterséfjének ajánlásával hoztuk el nektek. Semmi ördöngösségre nem kell gondolnotok, a trükk a kis apróságokban és az időzítésben rejlik. Lássuk!
Hozzávalók étvágytól függően kb. 3- 4 adaghoz:
- 12 friss tojás
- 170 gr vaj
- friss fűszernövények pl. metélőhagyma
- só, bors
Elkészítés:
A tojásokat egy pohárba egyesével üsd bele, csak az után kerüljenek bele egy jó nagy tálba, hogy meggyőződtél arról, semelyik sem romlott. Só és bors hozzáadása után a szokott módon verd fel egy villával a tojásokat.
100 gr vajat olvassz fel egy mélyebb serpenyőben, öntsd bele a felvert tojásokat és nagyon alacsony hőfokon kevergesd egy habverővel. Mielőtt eléri azt az állagot, ahogy szereted fogyasztani, vedd le a tűzről, hogy hozzáadhasd a felaprított fűszernövényeket és a maradék vajat. Keverd nagy mozdulatokkal össze, bő 30 másodperc és már kész is az ínycsiklandó ételed.
Az immár elkészült rántottát kínálhatjuk pirítósra halmozva is - további friss zöldségekkel körítve még kiadósabb!
Forrás: houseandgarden.co.uk/recipe/scrambled-eggs-recipe