Reformáld meg étkezési szokásaidat a hosszabb életért!
Bizonyára neked is számtalanszor elismételték a napi ötszöri étkezés és a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás egészségügyi előnyeit. Ezek az általános tanácsok önmagukban nem tűnnek annyira hasznosnak, de részletesen pontosítva már elhihetjük, hogy akár az életünket is meghosszabbíthatja, ha követjük ezeket.
Két adag gyümölcs és három adag zöldség elfogyasztása csökkentheti a rák, a légúti és szívbetegségek kockázatát. Ezekkel a táplálékokkal ráadásul sok élettanilag kiemelkedően fontos tápanyag, mint például antioxidánsok és kálium, is a szervezetünkbe juthat. A változatos étrend - a minél több nyers zöldséggel és gyümölccsel - pozitív hatással van az egészségre.
Fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt minden étkezéskor!
A naponta szükséges adagunkat úgy tudjuk legkönnyebben elfogyasztani, ha elosztjuk azt a három fő és a két köztes étkezés között.
Kezdjük zöldségekkel!
A zöldségek kellenének, hogy étrendünk alapjait képezzék, tányérunk felén ennek kellene lennie. A fogások kitalálását kezdjük úgy, hogy az étkezésre szánt zöldségek fajtáit határozzuk meg.
Főzzünk minél egyszerűbb ételeket!
Célszerű kerülni a feldolgozott és készre csomagolt ételeket, mivel a friss alapanyagokból készült ételek tápanyagban dúsabbak és nem tartalmaznak felesleges adalékokat sem.
C-vitamin és béta-karotin
Citrusfélék, sárgarépa, spenót, kelkáposzta és egyéb leveles zöldségek; már külön-külön is hozzájárulhatnak az élettartam növeléséhez gazdag tápanyagtartalmuk révén.
Forrás:www.fitandwell.com