2023.02.15. 17:15:00 7880 290

Reformáld meg mindenki kedvenc gombócát: Legyen lila!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Annyira vágyom az év legszínpompásabb évszakára, hogy képzeletben mindent tavaszi színekbe öltöztetek! Na várjunk csak! Amit kitalálsz, azt meg is tudod valósítani! De még jobb, ha már jól bevált praktikákat követsz céljaid eléréséhez! Jöjjenek a színes gombócok!

Lila húsú édesburgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lila húsú édesburgonya

A lila batátáról azt hallottam, hogy gyulladáscsökkentő hatású anyagokat tartalmaz, valamint a cukorbetegeknek ajánlott étrendbe is beilleszthető. Ennek ellenére önmagában köretként, de még levesként sem sikerült igazán megszeretem a lila húsú édesburgonyát, viszont kaptam belőle jó pár gumót, amit nem szerettem volna elpazarolni, így elkezdtem színes ételek receptjei után kutatni. A következő recept azért is tetszett meg, mert tejérzékeny szerelmem is fogyaszthatja, pedig a főzést nehezíti az is, hogy ő még a cukorbevitelre is nagyon odafigyel.

Szilvás gombóc lila édesburgonyából

Hozzávalók:

3 db sütőben elősütött édesburgonya (lila színű)
kb. 150 gr liszt
1 egész tojás
szilva (friss vagy befőtt)
fahéj és por állagú édesítőszer keveréke

Elkészítés:

Az édesburgonyákat sütés után hámozzuk meg, majd krumplinyomóval törjük át. Ehhez a péphez keverjük hozzá az előzőleg kissé felvert tojást. Ezután állítsuk össze a tésztát a liszt hozzáadásával, úgy, hogy az formázható keménységűvé álljon össze, az az épphogy ragadjon még egy kicsit.
A tésztából formázzunk egy rudat, majd vágjuk fel egyenlő darabokra. A tészta darabokat nyújtsuk ki vékonyra, majd mindegyikbe csomagoljunk bele egy-egy szem szilvát.
A gombócokat egy nagy lábas forrásban lévő vízbe helyezzük, és addig főzzük, amíg a víz tetejére nem úsznak.
Miután lecsepegtek a megfőtt lila gombócokat fahéjas “cukorba” forgatjuk.

Tipp: Ha "napfény színű" gombócokra vágysz, elvileg elkészíthető a gombóc sárga édesburgonyából is, az édesítésen azonban lehet, hogy kicsit változtatni kell majd. Én ez esetben a szilvás töltelék helyett sárgabarackossal készíteném el, majd darált dióval kevert porcukorba forgatnám bele.

Forrás: www.edesburgonya.bio

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így párosítsd a magyar borokat az ételekhez – szőlőtől a pohárig

Ma már beszéltünk a szőlőről, most pedig nézzük, mi lesz belőle, ha hagyjuk, hogy a borászok elvégezzék a maguk varázslatát. A magyar borvilág rendkívül gazdag és sokszínű: vulkanikus dűlők, napsütötte lankák és a Kárpát-medence különleges mikroklímája adja a boraink karakterét. De talán az egyik legizgalmasabb kérdés mindig az: melyik borhoz mi illik a tányéron?

A nyár végének egyik legédesebb, fürtös ajándéka

Augusztus végén, szeptember elején a piacokon és a szőlőhegyeken egyaránt megjelenik a nyár egyik legszebb ajándéka: a szőlő. Amikor a forró napok lassan átadják helyüket a hűvösebb reggeleknek, és a levegőben megjelenik az ősz ígérete, a szőlő édes, zamatos íze minden falatban magával hozza a nyár esszenciáját. Most van az az időszak, amikor nemcsak frissen, hanem borok, mustok és különféle ételek alapanyagaként is ünnepelhetjük ezt a gyümölcsöt.

Búcsú egy újabb nyártól! – 4+1 inspiráló és vigasztaló gondolat a nyár utolsó napjaira

Van valami egészen különleges a nyár végében. Ahogy rövidülnek a nappalok, és a napfény már nem perzsel, csak simogat, úgy lopódzik be lassan a levegőbe egy kis nosztalgia. Még őrizzük a strandolások emlékét, a késő esti beszélgetéseket, a napbarnított bőr érzését… és közben már érezzük, hogy valami új van a küszöbön. Búcsút intünk a nyárnak, de nem szomorúan – inkább hálával a megélt pillanatokért.