Reggeli gyomorkorgás – Nem mindegy, mivel csillapítod!
A reggeli az egyik, ha nem a legfontosabb étkezésünk – tudjuk ezt könyvekből, újságokból, egészséggel foglalkozó internetes oldalakról, sőt, még mozi- vagy tévéfilmekből is. És persze, az sem mindegy, mit veszünk magunkhoz a korai órákban. Mert legyen finom, de egészséges is, meg tápláló éééés…
Hiába figyelünk oda a fenti kitételekre, ha az adott étel éhgyomorra való fogyasztása nem ajánlott, mert mondjuk gyomorégést, gyomorfájdalmat okoz. Ebben az esetben jópár kellemetlen percet, órát okozunk magunknak a délelőtt, vagy akár az egész nap folyamán. Mert bizony vannak olyan étkek, amik fogyasztása éhgyomorra nem ajánlott. Lássuk a listát!
Ezeket ne edd éhgyomorra, ha jót akarsz magadnak!
Szereted a joghurtot?
Naná, hogy igen! Hiszen finom, és a benne lévő tejsavbaktériumok jót tesznek a bélflórának. Ám ha éhgyomorra esszük, a gyomorsav galádul „leszámol” ezekkel a baktériumokkal.
Tele C-vitaminnal!
Bizony, a citrusos gyümölcsök, mint narancs, grapefruit, mandarin és társaik tele vannak a szervezet számára nélkülözhetetlen C-vitaminnal. Ám ha ebből fogyasztunk éhgyomorra, a nyálkahártyánk, gyomrunk, nem biztos, hogy hálás lesz érte. Gyomorsavban nem lesz hiány, az biztos!
Viszlát, péksütik!
Ugye, milyen finom volt reggel az a frissen vásárolt túróstáska, vagy lekváros bukta? És ugye, mennyire fájt utána a gyomrod? Persze, hiszen az élesztős dolgok nem igazán tesznek jót a pocakunknak, reggel, éhgyomorra meg pláne nem. Hiszen fogyasztásuk erős puffadáshoz vezethet!
A paradicsom egészséges…
… csak nem reggelire. Ha csak magában eszed, esetleg túl sokat fogyasztasz belőle, nagy valószínűséggel gyomorfájdalommal, és nem kevés mennyiségű gyomorsavval töltöd majd a délelőttöd nagy részét!
Tartogasd inkább vacsorára!
Az uborka szintén tele van testünk számára fontos anyagokkal, vitaminokkal. Ám reggeli fogyasztása inkább kerülendő, mivel gyomorégést, puffadást okozhat!
Forrás: miss.at