2019.01.09. 17:07:55 11644 353

Smink-bakik, melyektől öregebbnek tűnhetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A smink kétélű fegyver: ha jól használod, éveket is letagadhatsz, megjegyzik a barátaid, hogy mennyivel jobban nézel ki így és a többi és a többi. Ha azonban túlzásba visszük, vagy rossz a technikánk, akkor éppen az ellenkezőjét érhetjük el vele!

A szemöldök formázása otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A szemöldök formázása otthon

Lássuk, melyek azok a smink technikák, melyeket inkább bakiknak neveznénk semmint követendő metódusnak, ráadásul még öregítenek is!

1. Túl erős szemöldök

A túl erősre festett szemöldök, amely mindennek nevezhető csak természetesnek nem, határozottan öregít! Tessék elfelejteni!

2. Világos alapozó

Ahogy öregszünk egyre sápadtabbnak tűnik a bőr, és ha ehhez választod az alapozód, akkor az nem fog sokat dobni a kinézeteden. Egy picit sötétebb árnyalat még belefér, csak szépen dolgozd el a nyakon is. A saját bőrszínednek megfelelő, és egy eggyel sötétebb alapozót is összekeverhetsz, és ecsettel felviheted. A pirosító vagy bronzosító használata is jó ötlet.

3. Csínján a korrektorral

Ha szemed alatti ráncokon is használod a korrektort, akkor az csak odavonzza a tekinteteket, valamint darabossá válhat, csúnyán beleülhet a ráncokba. Inkább csak a sötét részek eltüntetésére használd ezt a smink eszközt, tudod, az orrnyeregnél, és közvetlenül a szem alatt, de csak belül.

4. Túl sok pirosító

Ha az ajaktól a füledig végig húzod a pirosítót, az csak a megereszkedett bőrt fogja hangsúlyozni. Egy bizonyos kor után, érdemes az orca felső részére felvinni a pírt, ezzel egy kicsi optikai csalást hajtunk végre, és feljebb kerül a hangsúly.

5. A szemfestékkel is óvatosan

A ráncokat kiemelheti a szem körül, ha túl sokat használsz belőle. Ráadásul a megereszkedett bőrt csak még jobban lehúzza a súlya. Mielőtt felvinnéd a színt, használhatsz szemhéjpúder alapozót, ez csökkent a bőr zsírosságán is, és utána kevesebb festék kell.

6. A barna szemfesték már nem nyerő

A barna színű szemfestékektől fáradtabbnak tűnhet a szemed, a tekinteted, így nem ajánlott a használatuk. A túl világos árnyalatokat is jobb kerülni, mert nem biztos, hogy elfedik a színelváltozásokat a szemhéjadon. Próbáld ki a mályva és a szürkés árnyalatokat.

7. Szemceruza

A szemceruzával nehéz az egyenetlenebb, ráncosabb bőrön szép vonalat húzni. A szemhéjadat inkább tussal húzd ki, úgy hogy felemeled a fejed, amennyire lehet, lesütöd a szemed, de még azért eleget látsz ahhoz, hogy a tükörben szépen alkalmazni tudd a tust, amit csak a szempilla vonalába húzol, a szemhéjadra nem.

8. Ne használd ugyanazt a színű rúzst!

A rúzs vagy szájfény az egyik legegyszerűbben alkalmazható make-up, és ezzel érhetjük el talán a legdrámaibb hatást. A frissesség kedvéért próbálj ki egy másik színt, mint amit szoktál, viszont a nagyon erős árnyalatokat felejtsd el. Használhatsz pirost, de élénket válassz!

Forrás: goodhousekeeping.com/beauty/makeup/tips/g465/makeup-mistakes-that-age-you/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.