Sósat, sósat jó ropogósat! - Perec házilag
Nemcsak a gyerekek szeretik a perecet, hanem mi felnőttek is! :) Főként, ha az házilag készült, és finom omlós tésztája van. A sörperec nemcsak híres sörkorcsolya, hanem nagyon finom sós rágcsálni való, és ha te csinálod, akkor pontosan tudod, hogy mi van benne! Karácsonykor a vendégvárás egyik üdítő finomsága lehet!
Perec házilag
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 2 tk só
- 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
- 3-4 ek tejföl
- 2 db tojás a kenéshez
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, a reszelt sajtot, és a sót. Jól összekeverni, majd a tejfölt is hozzátenni, és összegyúrni. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen. 30 percre hűtőbe tenni pihentetni.
A hűtőből kivéve, vékonyra kb. 5 mm-esre kinyújtani, majd perec szaggatóval kiszaggatni. Tetejét felvert egész tojással megkenni, és sajttal megszórni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni. Én légkeverésnél 150 fokon sütöttem.
Tetejét megszórhatjuk még köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu