2021.05.21. 12:26:03 9895 295

Sütés nélküli torta receptek - tavaszra hangolva
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ennél valami könnyű finomságot, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod? A sütés nélküli torták, sütemények erre igazán kiválóak. Gyors, egyszerű és egyből hidegen fogyasztható. Persze, általában jobb, ha hagyod összeérni az ízeket, de ki tudja azt kivárni?!

Sütés nélkül finomat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütés nélkül finomat

Szeretnél egy finom sütésmentes torta receptet? Kettőt is hoztunk!

Sütés nélküli citromos-lime-os túrótorta

Amire szükséged lesz az alaphoz:

  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg vaníliás, kókuszos keksz
  • 1 kávéskanál só

Majd pedig a krémhez:

  • 1 citrom leve és héja
  • 1 lime leve és héja
  • 15 dkg porcukor
  • 40 dkg túró
  • csipet só
  • 2 dkg zselatin fix
  • egy kortynyi limoncello (elhagyható)

A kekszet aprítsuk össze, keverjük hozzá a sót, majd nyomkodjuk a tortaforma aljára. Locsoljuk meg egyenletesen az olvasztott vajjal. Ha ezzel készen vagyunk, tegyük be a hűtőbe míg összeállítjuk a krémet. Reszeljük le a lime- és a citrom héját, majd facsarjuk ki a levüket. Ha reszelés után meghámozzuk, és a hártyákat is leszedjük, akár össze is turmixolhatjuk, így még jobban érvényesülnek a citrusok ízei. Figyeljünk rá, hogy csak emberi fogyasztásra alkalmas, kezeletlen héjú citromot és lime-ot használjunk! A levet és a reszelt héjat keverjük a túróhoz, adjuk hozzá a porcukrot, sót a limoncellot és a zselatin fixet is. Simítsuk a kekszes alapra és hűtsük néhány órán át fogyasztás előtt.

Csokitorta sütés nélkül

Ezek fognak kelleni:

  • 15 dkg babapiskóta
  • 8 dkg margarin
  • 15 dkg mascarpone
  • porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 2 dl tejszín

Morzsoljuk össze a babapiskótát, keverjük össze a megolvasztott margarinnal, adhatunk hozzá egy pici tejet is, ha száraznak találnánk. Nyomkodjuk tortaformába és tegyük félre a hűtőbe, amíg elkészítjük a csokis krémet. A mascarponéhoz keverjünk porcukrot ízlés szerint- 4-5 evőkanálnyival például közepesen édes lesz a tortánk. Olvasszuk fel gőz fölött a csokit, majd hagyjuk kihűlni. A vaníliás cukrot és az olvasztott csokit is keverjük a mascarponéhoz, majd az egészet lazítsuk fel a kemény habbá vert tejszínnel. Töltsük a finom krémet a babapiskótás alapra és már fogyaszthatjuk is! Természetesen ezt is megbolondíthatjuk egy kanálnyi rummal vagy rumaromával, a tökéletes összkép érdekében pedig megszórhatjuk csokireszelékkel vagy szeletelt mandulával!

Forrás: mindmegette.hu divany.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.