2022.08.12. 12:17:47 10057 289

Svéd uborka télire – félúton a vegyes vágott és a csemege uborka között
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre igazán finom, uborka ízű az uborka -akinek már sikerült tök illetve víz ízű uborkát vásárolnia, az tudja, hogy miről beszélek -, így most érdemes eltenni, illetve frissen elkészíteni. Ha a hagyományos uborka salátát már meguntad, próbáld ki a svédek kedvencét, és rakd el télire.

Uborkasaláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Uborkasaláta

Svéd uborkasaláta

  • 4 kg uborka
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1/2-1 cs mustármag

  • 6 dl víz

  • 6 dl cukor
  • 4 dl 10%-os ecet
  • 1 dl só
  • 1 kk Na-benzoát
  • 1 kk borkén

Az uborkát (fürtös vagy kis méretű csemege uborkának való) lekeféljük és vízben megmossuk, majd vékonyra gyaluljuk egy nagy tálban. Ugyanígy teszünk a vöröshagymával. Nagyon óvatosan összekeverjük a zöldségfélét valamint a mustármagot, ne törjön össze az uborka és a hagyma. Elkészítjük a saláta levét, a nátrium-benzonát kivételével mindent összekeverünk a hideg vízben. 6 dl vizet tegyünk azonban félre, és melegítsük fel egy kicsit, elég langyosra. Ebbe keverjük bele a tartósítószert.

Amikor minden feloldódott, felöntjük a salátalével az uborkát, a hagymát és a mustármagot. Hűvös helyen vagy a hűtőszekrényben egy teljes napig, letakarva pihentetjük a salátánkat. Közben átkeverjük, de csak óvatosan.

Közben 6 db 720 ml-es befőttes üveget alaposan megmosunk, majd 100 fokos sütőben körülbelül 15 percig fertőtlenítünk.

Az előkészített üvegekbe szedjük, amikor letelt a 24 órás pihenő. Ne legyen túl tömött, de levegő, se maradjon az üvegben. Minden üveget teljesen felöntünk a salátalével, majd celofánnal és az üvegek lezárjuk a befőtteseket.

Hűvös, száraz helyen tároljuk, amíg el nem fogyasztjuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.