2023.11.21. 12:05:00 6106 236

Szagtalanítás hatásosan, hogy a főzés emléke csak a teli pocak legyen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Képzeld el, hogy a kedvenc ételeteket fogyasztottátok el a családdal, aminek már csak az illatától is összefut az ember nyála a szájában, majd képzeld el, hogy pár órával később vendég érkezik, és a bejárati ajtón belépve kettőt szippant az előszoba levegőjéből. Valószínűleg meg fogja tudni mondani, hogy mi volt az ebéd nálatok.

Páraelszívó a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Páraelszívó a konyhában

A konyha és az étkező természetesen ételek illatában úszik, amikor az ételek készülnek, majd fogyasztásra kerülnek. Ezt nyáron még csak-csak sikerül hamar kiszellőztetni, de ilyenkor télvíz idején már szívesebben tartjuk csukva azokat az ablakokat.
Azonban ilyenkor sem reménytelen a helyzet, csak követnünk kell néhány egyszerű lépést!

1. Páraelszívás már főzés közben

Ne kövesd el többet azt a hibát, hogy nem tervezel be a főzőfelület fölé páraelszívót, mert az erőteljes illatú ételek és az elkészítésükkel járó gőz bizony megnehezítheti a dolgodat a konyhában.
A páraelszívót pedig, ha már van, akkor bizony érdemes bekapcsolni a főzéskor. Lehet, hogy búg és súg, meg energiát is fogyaszt a működése során, de főleg szélcsendben és cudar időjárási körülmények között nagyon hasznos kis eszközünk lesz.

2. Gyors kereszthuzat

A konyhából kiszivargó és az étkezőben megtelepedő kezdetben kellemes illatok egy idő után szaggá minősülnek át, de ezt ne is várjuk meg! Az étkezés után egy gyors, 3-5 perces szellőztetés megoldja a gondot. Ilyenkor tárjunk ki több, az otthonunk stratégiai pontjain található ablakot is, hogy kellő eredményt érhessünk el.

3. Mesteri légfrissítés

Sajnos léteznek olyan makacs illatok, amelyek beisszák magukat a szövetekbe. Ezeket légfrissítőkkel, vagy textilfrissítő termékekkel tudjuk a legegyszerűbben megszűntetni, ha az adott berendezési tárgyat nem tehetjük díszpárnahuzat módjára a mosógépbe.
A bolti termékeken kívül nagyszerű légfrissítőket lehet otthon készíteni.
A téli időszakban valamiért előbb folyamodunk a füstölők és illatgyertyák használatához, mint meleg időben, pedig a nyári légfrissítők ismerete ugyancsak hasznos. Karácsony közeledtével a konyhában keveredő és kiáramló szagokat alma, fahéj és narancs illatával ellensúlyozhatjuk.
Természetesen az otthonunk levegőjének illatosítását is el lehet szúrni, ezért tartsunk be néhány légfrissítési alapelvet.

4. Hátramaradt szagnyomok eltűntetése

Hiába minden praktika, ha a szagok forrását nem szűntetjük meg. Gondolok itt arra, hogy a hűlő ételeket tartalmazó edényekre fedőt kellene tennünk, és a főzéshez, majd étkezéshez használt edényeket, tálakat és evőeszközöket se hagyjuk sokáig mosatlanul!
Most pedig jöhet a szakács és a kukták illatosítása: ruhacsere és hajmosás is szükséges lehet, ha nem szeretnék még sokáig magunkon érezni az egész, általunk készített menü szagát.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...