2015.11.25. 19:50:50 23143 322

Szaloncukor házilag: vajkaramella recept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kedvencem a vajkaramellás szaloncukor! Igazából nemcsak karácsonykor, hanem az év bármelyik szakaszában meg tudnám enni. Tudom, nagyon édes, és néha ragadós, de egyszerűen nem lehet abbahagyni. Ezt a házi verziót pedig pláne nehéz! Ez azonban nem akadályoz meg minket az elkészítésében.

Vajkaramella - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vajkaramella

Vajkaramellás szaloncukor házilag – 30 darabhoz

Hozzávalók

  • 200 g nádcukor 
  • 40 g méz 
  • 140 g habtejszín 
  • lapos kiskanálnyi tengeri só
  • 60 g vaj   

Elkészítés:

  • Először mérjünk ki minden hozzávalót, és készítsünk a kezünk ügyébe minden eszközt, hiszen a karamellre kényesen oda kell figyelni, és gyorsan kell vele dolgozni.
  • Béleljünk ki egy mikrózható dobozt sütőpapírral.
  • Forraljuk fel a tejszínt.
  • Karamellizáljuk a cukrot.
  • A karamellizálódott cukrot levesszük a gázról, majd hozzákeverjük a mézet és a forró tejszínt. A tejszín tényleg ne hűljön ki, mivel kifröccsenhet a karamell. Vigyázzunk, ne égessük meg magunkat!
  • Tegyük vissza közepes lángra, és folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, mígnem besűrűsödik.
  • Teszteljük, hogy megfelelő-e a karamell állaga: cseppentsük hideg vízbe, ha leszáll a pohár aljára, nyert ügyünk van.
  • Keverjük hozzá a vajat és a csipet sót.
  • A karamellát az előkészített sütőpapíros edénybe öntjük, és a hűtőbe tesszük.
  • Amikor megszilárdult, felkockázzuk és csomagoljuk.

Isteni desszert és ajándéknak sem utolsó!

Jó étvágyat!

Van egy jó recepted? Küldd el nekünk a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és még a karácsonyi nyereményjátékunkban is részt vehetsz! 500.000 Ft nyereménynövelést sorsolunk ki a beküldők között. Részletek itt>>

Forrás: divany.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Rizottó, a húsvét sztárja – Hogy tessék?

Az egyszerűbb néha tényleg nagyszerűbb! Minden évben vért izzadva próbáljuk lenyűgözni a családot egy ellenállhatatlan menüsorral az éppen aktuális ünnepen, hosszú munkaórákat áldozunk fel a legtökéletesebb fogás oltárán. Pedig van, hogy egy hétköznapi finomság lesz a tuti befutó. Mondjuk, a rizottó!

Egy falatnyi tavasz – illatos, szaftos, üdítően könnyed desszert

A répatorta sokak számára a húsvét egyik kihagyhatatlan süteménye, de ez a változat egészen új élményt ad azoknak is, akik eddig csak a klasszikus verziót ismerték. Szaftos, illatos, enyhén fűszeres, mégsem nehéz – és pont annyira édes, hogy bűntudat nélkül is élvezhető legyen.

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.