2022.07.29. 17:07:45 12239 272

Szárazságtűrő díszcserjék és örökzöldek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy tűnik, jól tesszük, ha a kertünket az egyre aszályosabb időjárás miatt szárazságtűrő növényekkel ültetjük tele, így a locsolás árát másra költhetjük, de nem kell lemondanunk a szép, árnyékos udvarról sem.

Barátcserje - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Barátcserje

Az elmúlt héten szárazságtűrő növényekről, virágokról olvashattatok nálunk, most pedig olyan cserjéket hoztunk nektek, amelyek az aszály ellenére is életképesek.

Cserszömörce

Többféle változata érhető el a kertészetekben, de bármelyiket is választjuk, egy könnyen gondozható, kevés locsolást igénylő mégis dekoratív cserjével leszünk gazdagabbak. Lombja is nagyon szép, hiszen levelei élénk színűek, de még ennél is látványosabb vattaszerű, érdekes virágzata.

Kanadai fanyarka

A kanadai fanyarka akár 6-8 méterre is megnő, így egy kicsit helyigényesebb fás szárú növény. Nagyon jól tűri a szárazságot, öntözni csak hosszabb ideig tartó aszályos időszakokban szükséges. Félárnyékos vagy napos helye érzi a legjobban magát, fehér virágai áprilisban nyílnak, ezután almaszerű termést is hoz, ami ehető, de nagyon savanyú. :) Ősszel csodaszép narancssárga és bordó színű leveleket hullat.

Barátcserje

2-3 méter magasra is megnő ez a virágzó cserje, ami egyébként gyógynövény is (nőgyógyászati panaszokra alkalmazzák a népi gyógyászatban). Szúnyogriasztó hatásáról is ismert, így igazán hasznos növénye lesz a kertünknek, pompás, lila virágai pedig gyönyörű látványt nyújtanak. Jól viseli az aszályt, de értékeli, ha meglocsolják.

Európai ciprus

Mediterrán dísznövény, amit akár élősövényként is ültethetünk, de önállóan vagy csoportokban is jól mutat, bírja a szárazságot, hiszen őshonos a Földközi-tenger partján is. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy nem elég télálló, Magyarország déli területein azonban jó eséllyel megmaradnak. A Folly arborétumban például megtekinthető egy 100 éves példány. :)

Boróka

A boróka is a ciprusfélék családjába tartozik, de jóval könnyebb átteleltetni, mint az Európai ciprust. Elfekvő és oszlopos formában is megtalálható a kertészetekben, némelyik termése ehető, másoké mérgező, így erről érdeklődjünk a vásárláskor.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...