2021.09.19. 08:25:46 5642 178

Szeptemberi szőlős szösszenet – Desszert egy kis szőlővel és egy kis borral
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vitathatatlan, hogy a szeptember, az ősz egyik igen nagy „előnye”, vagy inkább igencsak jó tulajdonsága a szőlő. Imádjuk „csakúgy”, magában fogyasztva, desszertként, de akár lehet ez is a főfogás vacsora gyanánt. Sőt, szuper édességek alapja is lehet!

Szőlő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőlő

Ha szereted a szőlőt, illetve annak „levét”, vagyis a finom bort is szívesen fogyasztod, és még édesszájú is vagy, akkor a lenti receptet mindenképpen el kell készítened.

Fehérboros-szőlős krém

Hozzávalók:

  • 60 dkg fehér szőlő

  • 12 dkg cukor

  • 5 db tojás

  • 2 evőkanál citromlé

  • fél liter fehérbor

  • 2 evőkanál étkezési keményítő

A szőlőszemeket mosd meg, felezd meg, majd tedd desszertes pohárkákba. A tojásokat keverd el a borral, majd elegyítsd a citromlével elkevert keményítővel. Kezdd el verni a krémnek valót, majd közepes lángon folytasd a tevékenységet, amíg az egész fel nem forr. Ha kész, állítsd hideg vízbe a krémmel teli edényt, majd verd tovább a krémet. Ezt addig folytasd, míg a krém ki nem hűlt. Ha kellően lehűlt, mehet a krém a felezett szőlőszemekre.

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...