2020.07.28. 17:22:08 10495 329

Szeresd jobban magad ezzel az 5 egyszerű lépéssel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A feltétlen szeretet nehéz, viszont tanulható! Az édesanyáknak nem nagyon kell bemutatni azt, mi mindenre lehet képes egy ember a másik személy iránt érzett szeretetből. Éppen ezért olyan furcsa az, hogy akiért a legtöbbet kellene tennünk, pont azt hanyagoljuk el a legkönnyebben: Légy egy kicsit jobb önmagadhoz is!

Önszeretet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Önszeretet

Az önszeretet éppen úgy működik, mint mások szeretete: Elfogadjuk a személyt a hibáival együtt. Most fordítsuk a tükörképünk felé a megértést és a megbocsájtást. Ezáltal a hiányosságokra való összpontosítás helyett összhangban lehetünk önmagunkkal, hovatovább kijavíthatjuk gyengeségeinket.

1. Testtartásoddal nemcsak a külvilágnak üzensz!

Az agyi kémia, az idegtudomány és a személyiségfejlődés bizony összefüggésbe hozható, és tanulmányok alapján az tanácsolható számunkra, hogy az önszeretet növelésére igazítsuk magunkhoz a testtartásunkat és a testbeszédünket! Reggelente ne nézz farkasszemet magaddal a tükörben, inkább lágyítsd el az arcvonásaidat, lazítsd el az izmaidat! Egy napindító mosoly bele kell, hogy férjen a napi rutinba! A vállainkat se hagyjuk előre görnyedni, tessék mindig kihúzni magad!

2. Tedd félre a nemszeretem dolgokat!

Ha szereted magad, akkor ne kínozd magad olyan tevékenységekkel, amik nem esnek jól a testednek és a lelkednek! A sport bizony fontos, de pl. a gyűlölt futás helyett elmehetnél jógázni is, nem? Tégy olyan dolgokat, amiktől jól érzed magad!

3. Tanulj meg nemet mondani!

Éppen az előző tanácsból fakadóan teszed jól, ha magadat is figyelembe véve néha elhárítasz olyan kényelmetlen feladatokat, amiket nem szükséges neked elvégezned vagy súlyosan elhavazódnál miattuk. Lehet, hogy először kellemetlennek érzed majd, de nagyon hasznos meghúzni a határokat a társadalmi interakciók során!

4. Ne hajszold a tökéletességet!

Az önszeretet nem egyenlő azzal, hogy csupa pozitív gondolat van a fejünkben. A negatív gondolatok üzenetek, figyelj rájuk, de ne hagyd, hogy eluralkodjanak rajtad! Ismerd fel érzelmeidet és önmarcangolás helyett koncentrálj arra, hogyan kezelnéd szeretteidet akkor, ha ők lennének ilyen helyzetben: így viszonyulj önmagadhoz is!

5. Légy a saját terapeutád!

Az önszeretet olyan, mint a saját belső gyermekünk szülőjévé válnánk. Kinek a hangját hallod, amikor kritizálod önmagad? Ha az önszeretet hiánya a gyermekkorból vagy egy feldolgozatlan traumából fakad, érdemes jobban a mélyére ásni a dolognak. Bátran kérj segítséget szakembertől, amikor egy gátat egyedül nem sikerül feloldanod!

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...