2020.12.25. 13:53:15 13262 275

Szerinted melyek a legfurcsább magyar ételek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A külföldiek igen csodálkozva tekintenek 1-2 magyar fogásra. Szerintük nagyon furcsa szokás ilyen ételeket készíteni, ám ettől függetlenül szívesen ízlelgetik ezeket az általuk nem megszokott különlegességeket.

Libazsír - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Libazsír

A furcsa ételek listájában megtalálható a skót haggist, a kínai száznapos tojás, a rántott pók és bizony a magyar ételek között is van egy-két ínyencség, ami színesíti ezt a felsorolást. A világunk kulináris gasztronómiai skálája igen széles, ezért sincs okunk meglepődni azon, ha egy tőlünk teljesen más kultúrából érkező személy a szemöldökét felhúzva tekint az általunk annyira természetesnek vett fogásunk láttán.

A sült vér

A DailyNewsHungary listájában igen előkelő helyen szerepel a sült vér. Jó magyar szokáshoz híven, egy disznóvágás során a sertés minden egyes porcikáját fel kell használni. Amivel nincs is semmi baj, hiszen ezért is született meg a disznó vérének megsütése. Az edénybe gyűjtött vért hagyják megalvadni, majd felszeletelve hagymaágyon, kevés zsiradékkal megdinsztelik. Mindezt lehet sóval, borssal, majorannával és tv paprikával ízesíteni. Ugye, hogy mennyire érthetetlen mi a furcsa ebben a fantasztikus ételben?

A remegő kocsonya

A kocsonyát is pont abból a megfontolásból hozták létre, hogy a csontok se vesszenek kárba. A csontos falatokat lassú tűzön kell főzni, hasonló eljárással kell készíteni, mint a húslevest. A habot időnként le kell szedni róla. Később adhatsz ehhez a húsléhez sárgarépát és borsot, majd ezt még főzd legalább öt órán keresztül. Sokan ebbe teszik a disznó fülét és más egyéb részeit, ami megadja a kocsonyának a pikantériáját. Ugyanis a csontból kioldódott kollagén adja meg a kocsonyára oly jellemző remegős jelleget. Személy szerint én jobban szeretem, ha csak a színhús található meg a kocsonyában, talán a külföldiek sem rémülnének meg annyira ettől az amúgy, igen ízletes magyar fogástól.

A jól ismert kakastöke pörkölt

Hát igen, hiába ismert más nemzeteknél is az állatok heréjének fogyasztása, a kakastöke pörkölt sok magyarnál is kiveri a biztosítékot, nemhogy a külföldieknél. Hajdanán a tanyasi világban inkább az urak fogyasztották, hiszen rengeteg kakasra van szükség az elkészítéséhez. Az elkésztése önmagában nagyon egyszerű, lecsós ágyon kell hozzá adni a megtisztított heréket és készre főzni. Az én imádott apukám egyik nagy kedvence volt, bár ritkán jutott hozzá, hiszen valóban sokkal kevesebb kakas rohangált a baromfiudvarban, mint tyúk. Azok, akik kóstolták a kakastöke pörköltet úgy vélekednek az ízéről, mintha egy sós töltött golyókat fogyasztana az ember.

Idesorolhatnánk még a pacalt, és meglepő módon a zsíros kenyeret is! :)

Mi csak jó étvágyat tudunk kívánni! :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!