2022.12.16. 17:50:31 6227 222

Színházi előadások, zenei programok és vásár Budapest belvárosában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Színházi előadásokkal, zenei programokkal, vásárral, és kiállításokkal várják a látogatókat a SlowXmas sorozat keretében a főváros több utcájában.

Zene - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zene

Kedden és szerdán improvizációs tréninggel indítja a programok sorát az Itt és Most Társulat, kedd este pedig a Díva, Dáma, Perszóna című előadást lehet megnézni a Pinceszínházban. A darab a nők megfelelési kényszeréről szól, az előadásban elhangzó szövegek pedig a személyes vallomások kivételével a nőknek szóló újságokból, online felületekről származnak.

Ugyancsak kedden lép fel az iF Kávézó és Jazzklubban a Tálas Áron Trio, másnap pedig a Krubavi Trio az Eladó a hajó című lemez anyagát adja elő Ady Endre, Somlyó Zoltán és Krulik Zoltán verseivel fűszerezve. Itt mutatja majd be a hét folyamán a Horváth Tojás Gábor Trio negyedik lemezét Tricks címmel, amelyet a bűvészmutatványok és a kártyatrükkök világa ihletett, valamint ugyanitt debütálnak a Lukács Eszter, Gyárfás István, Dennert Árpád és Oláh Zoltán alkotta Quartet új felvételei is.

A Benkó Dixieland Band szerdán lép fel a Pinceszínházban, O. Horváth Sári drámáját, a Hitler ABBA-t énekelt pedig ugyanitt, december 15-én és 16-án lehet megnézni.

Visky András Megöltem az anyámat című műve átdolgozva, Tiramisu címmel lesz látható december 16-án a Stúdió K Színházban. Az előadás egy romániai árvaházban felnőtt félig cigány, félig magyar lány útkeresését mutatja be a Ceausescu-rezsim bukása után, 1989 és 2006 között.

A Grecsó Krisztián Vera című könyve alapján, a Kőszegi Várszínház által készített darabot a Pinceszínházban lehet látni december 17-én, ugyanezen a napon az iF-ben pedig a Groovus Interruptus ad koncertet. December 18-án Wahorn András képzőművész vezetésével a Wahorn 3 kísérleti jazzformáció lép fel.

A Falk Miksa utcában, a Bartók Béla úton, a Deák Ferenc utcában, valamint a Ráday utcában és a hetedik kerület számos részén a tematikus utcák közös adventi kalendáriumával készülnek, vagyis december 24-ig minden nap kiállításokkal, koncertekkel, workshopokkal, irodalmi és gyerekprogramokkal, adománygyűjtéssel várják a látogatókat. A Bodó Galériában például aukciós kiállítással, a Faur Zsófi Galériában karácsonyi képzőművészeti kiállítással és vásárral, a KultUnioban a Marék Műhely Mozaikkerámia workshopjával, a Fashion Street Galleryben pedig december 16-ától egy naptárkiállítással készülnek.

A részletes programokról a bevasarloutca.hu oldalon lehet tájékozódni.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...