2023.04.16. 17:40:47 6886 255

Színházi olimpia - Első alkalommal rendezik meg Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivált
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Abstract címmel rendezi meg az első Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivált május 6. és 19. között a Budapest Bábszínház a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretei között.

Színház - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színház

A színház közleménye szerint az esemény a szakmának és a nézőknek egyaránt betekintést kíván nyújtani a nemzetközi kortárs bábművészet élvonalába.

A programsorozatot egy szabadtéri óriásbábos felvonulás nyitja meg az Andrássy úton a Budapest 150 programsorozat részeként. A La Fam spanyol társulat egy különleges ötméteres, robotikus Akhilleusz-bábbal érkezik a parádéra, amelyhez a Budapest Bábszínház Helló, Héraklész! című előadásának óriásbábjai is csatlakoznak majd.

A szabadtéri esemény mellett a nyitónap délelőttjén rendezik meg az AbstractTalks szakmai konferenciát, délután pedig a Carson Coma akusztikus koncertje zárja a napot a Budapest Bábszínház Nagyszínpadán.

A fesztiválra számos elismert nemzetközi bábművész is elfogadta a szervezők meghívását, így Hollandiából érkezik Duda Paiva, Angliából Stephen Mottram, valamint a dél-afrikai származású Janni Younge.

Számos vendégelőadás is bemutatkozik többek között Franciaországból, Lengyelországból, Spanyolországból, Mexikóból és a határon túlról is. Mindezeken túl a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magiszteri másodéves bábművészet szakos hallgatói is bemutatják vizsgaelőadásukat a budapesti közönségnek.

A Budapest Bábszínház ebben az évadban felélesztette Kísérleti Stúdióját, amelynek célja progresszív, a kortárs bábművészet új útjait kereső produkciók létrehozása. A program első darabja a Ponttól pontig. címet viseli, bemutatóját az Abstract fesztiválon tartják.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...