2019.07.30. 15:46:52 8576 278

Takarítsd át a mosogatógéped is havonta! Méghozzá így!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szorgos konyhai kis segítőnk a mosogatógép is igényli ugyanazt a törődést, mit a mosógépünk, hogy a lehető leghosszabb ideig megfelelően működjön. Éppen ezért minimum havonta egyszer takarítsuk jól át kívül és belül! Ehhez pedig a jól bevált szódabikarbóna és ecet kombináció fog a segítségünkre sietni.

Mosogatógép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogatógép

A rutinszerű havi tisztítással kiküszöbölhetőek a nagyobb eltömődések, és a jellegzetes kellemetlen szag sem alakul ki. Hadrendbe fogható egy (fog)kefe is a takarítószivacs mellé. Vágjunk is bele!

Belső tisztítás:

Az alsó állvány kihúzása után a készülék alján lévő vízelvezető szűrő átvizsgálásával érdemes kezdeni. Távolítsuk el maradéktalanul a réseket eltömítő szennyeződéseket!

Következő lépésként helyezzünk a bent hagyott felső „polcra” egy pohárka ecetet és indítsunk el egy normál programot. Amennyiben a mosogatógép rendelkezik szárító funkcióval, e nélkül futtassuk le a programot. Az ecet segít eltávolítani a zsíros lerakódásokat.

Ha azt szeretnénk, hogy a berendezés friss illatot árasszon, vessük be a szagsemlegesítő szódabikarbónát is, de szigorúan külön ciklusban az ecettől! A kettő együtt extra habos rendetlenséget okozna a gép belsejében. A csészényi szódabikarbónát lehetőleg az ecetes tisztítás után alkalmazzuk, méghozzá a mosogatógép alján szétoszlatva. A kellő hatáshoz elegendő a legegyszerűbb, legrövidebb forró vizes programot kiválasztani. A legjobb hatás érdekében hagyjuk a gép belsejét az ajtót kinyitva a friss levegő hatására megszáradni.

Külső tisztítás:

Puha törlőruha és puha sörtéjű fogkefe használatával a kezelendő felületnek megfelelő tisztítószerrel bekevert vízzel alaposan tisztítsuk meg a fogantyúkat, gombokat és az egész ajtót. A törlő mozdulatokat szerencsés egy irányba végezni. Ha még így is csíkosra szárad, akkor kevés mosogatószert tartalmazó vízhez keverjünk egy csepp olívaolajat vagy babaolajat, és ezzel a keverékkel is töröljük át egy mikroszálas kendővel a felületet.

Forrás: thespruce.com/how-to-clean-the-dishwasher-1900465

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.