2015.10.29. 13:24:50 8852 218

Te melyik házimunkát utálod? - Személyiségteszt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mit árul el rólad az a házimunka, amit a legkevésbé szeretsz? Mindenkinek vannak gyenge pontjai, és olyan házi munkák, amelyeket a legszívesebben a végtelenségig halogatnánk. Nekem ilyen például a mosogatás. De mit árul el ez a személyiségünkről?

Házimunka, mosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házimunka, mosás

Nos, nem állítjuk, hogy ez a személyiségteszt lesz életed vezérfonala, de sok érdekesség kiderülhet rólad.

Az utálatos házimunka: kivinni a szemetet

Valószínűleg nagyon feszült vagy és hajlamos a stresszre. A legtöbben a lehető leggyorsabban meg akarunk szabadulni a felgyűlt szeméttől, hiszen ha ott marad, akkor büdös lesz... Ezt mindenki tudja. Ha te ennek ellenére hajlamos vagy elnapolni a szemét kidobását – és mindezt rendszeresen teszed - , az csak egy dolgot jelenthet: rendkívül túlterhelt vagy. Lehet, hogy ideje lenne szabira menni?

Az utálatos házimunka: a fürdőkád kisikálása

Soha nem voltál az az előre tervezős fajta, jobban kedveled a spontán dolgokat. Nem sikerült még megértened azokat az embereket, akik a naptárjuk szerint élnek. Úgy gondolod, hogy az időt sokkal jobb dolgokra tudod fordítani, mint a kád tisztogatása. Különben is, zuhanyzol, szóval alig érintkezel vele... Ez neked teljesen jó így.

Az utálatos házimunka: a ruhás szekrény rendszerezése

Minden évszakváltásnál eltervezed, hogy átrendezed a ruhásszekrényeket, hogy a hőmérsékletnek megfelelő ruhanemű pont kéznél legyen. Aztán eszedbe jut valami más, és inkább hagyod az egészet a fenébe. A különböző korszakaidból (egyetem, első munka, htb, stb) keverednek a ruhaneműk a szekrényedben, de nem vagy hajlandó semmit sem kidobni, mert biztos vagy benne, hogy egy nap még jól jöhetnek. Nagyon optimista személyiség vagy.

Az utálatos házimunka: mosogatás

Te egy rendkívül kreatív ember vagy. Szeretsz főzni és szemet gyönyörködtető vagy éppen ronda, de finom alkotásokat készíteni, viszont a mosogatás nem az erősséged. Még akkor is gyűlölöd, ha van mosogatógéped. 10 perc lenne az egész, de valahogy soha nem vagy olyan hangulatban...

Az utálatos házimunka: a mosás elpakolása, hajtogatás

Gyakorlatias és lényegre törő vagy. Nem igazán érted, hogy miért kellene összehajtogatni a mosást, miután megszáradt, amikor úgyis ki kell vasalni (ezt a részét sem szereted a dolognak). És különben is pár nap múlva szükséged lehet rá, miért ne vehetnéd le a szárítóról? Teljesen logikátlan a folyamat, felesleges köröket fut az ember, és az erre fordított időt valami jobb dologgal is el lehetne ütni. Egy nagy szárítókból álló gardrób, az kéne neked.

Az utálatos házimunka: a csempe lesikálása

Te a nagy egészet nézed, és nem szeretsz a részletekkel babrálni, bár tudod, hogy a részletekben rejlik az ördög, a csempe vízkőtelenítése mégsem tartozik a számodra fontos dolgok közé. A messzi távolból a fürdőszoba csempe úgyis tökéletesnek tűnik. Valószínűleg csak akkor foglalkozol vele, ha valamilyen nagyobb renoválást terveztek.

Az utálatos házimunka: a portörlés

Inkább eltávolítod az otthonodból azokat a dolgokat, amelyeket porfogónak titulálsz. Realista természetű vagy, ezért nem szereted, ha olyasmivel kell foglalkoznod, aminek sosincs vége, és valljuk be, a portörlés ilyen. A lehető legkevesebb teret hagysz a pornak, nincsenek csetreszeid, és zárt szekrényekben tárolsz mindent. (Vagy ha még nem így teszel, most jól elgondolkozol rajta.)

Az utálatos házimunka: porszívózás

Művészlélek vagy. A porszívózás helyett inkább festegetnél, táncolgatnál, énekelgetnél, még akkor is, ha egyáltalán nem vagy jó benne. Nem értetted soha sem azokat az embereket, akik örömüket lelték a porszívózásban.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...