2024.03.01. 15:41:00 5899 216

Te szereted a munkahelyed? – Még néhány szó a toxikus munkakörnyezetről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ideális munkahelyet megtalálni nem a legegyszerűbb feladat. Hogy éppen mi a legmegfelelőbb számunkra, azt az aktuális élethelyzetünk is meghatározza, de az általánosságban elmondható, hogy a normális munkakörnyezet, segítőkész kollégák alapfeltétel kellene, hogy legyen.

Munkahelyi nyomás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Munkahelyi nyomás

De sajnos nem az, és a stresszmentes munkahely is csak egy álom sokunk számára. De mégis, mire érdemes odafigyelni, ha úgy érezzük, valami nem jó és váltani kell? Íme, néhány apró jel, hogy ideje újra az álláshirdetéseket böngészni, mert toxikus munkakörnyezetben dolgozol.

  • Családias a környezet? Akkor ez egy szuper hely, ugye? Támogatjátok egymást, mindig mindenkinek van egy kedves szava a másikhoz, emellett pedig a környezet is szuper. Aztán vannak a munka utáni programok: a csapatépítők, a meló utáni közös vacsi, amin ugyan nem kötelező részt venni, de ferde szemmel néznek rád, ha valamiért kihagyod. És a túlórával is érdemes számolnod, lehetőleg ingyen, hiszen családban az ilyenért pénzt nem fogadunk el…

  • Hiányzik az elismerés? Bármit teszel, bárhogy teszed, bárhogy oldasz meg egy problémás helyzetet, a munkád elismerése elmarad. Ehelyett jöhet a folyamatos kritika, a kákán is csomót kereső magatartás, ami nem csak a munkakedvednek lesz ártalmas, hanem az önbizalmadnak is. Innen bizony ideje továbbállni, mert itt számodra nem terem babér.

  • Süket fülek? Nem kérdeznek, nem válaszolnak, nem hallgatnak, nem beszélnek. Ha az új kollégáiddal ilyen a munkahelyi kommunikáció, akkor bizony érdemes felállni az asztaltól és egy olyan munkahelyet keresni, ahol egyenrangú félként bánnak veled, és ahol mindenkinek fontos, hogy az új kolléga minél előbb betanuljon!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...