2020.06.03. 16:52:02 7094 227

Teázó csillagjegyek: Teakeverék Ikreknek citromverbénával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kommunikatív és nyughatatlan Ikrek csillagjegy az állatöv legkíváncsibb képviselője, nem szereti semmiben sem korlátozni magát. Mit gondoltok, az Ikreknek ajánlott tea erősíti ezeket a jellemvonásokat, vagy inkább megpróbálja fékezni nyughatatlanságát?

Teázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teázás

Aki ismeri a citromverbénát, az biztosan kitalálta már a címből is, hogy most bizony egy nyugtató teakeverékről lesz szó. Az illatos növényt elődeink nyugtató hatású gyógynövénynek tartották, de nemcsak italokba tették, hanem dekorációként is szívesen használták. A citromverbénából önmagában is készíthető tea, amit mézzel és citrommal fogyaszthatunk. Gyomorrontásra és lázcsökkentésre is beválhat. Arra kell figyelni, hogy túl nagy adagban és hosszú távon ne fogyasszuk, mert a gyomornyugtató hatása a visszájára fordulhat! Zöld teával kombinálva pedig még jobban kihasználható a stresszoldó hatása:

Nyugtató keverék zöld teából

Hozzávalók 24 főzethez:

5g avagy fél csésze szálas zöld tea
5 g, azaz negyed csészényi szárított citromverbéna
10 g - kb. negyed csészényi - szárított fodormenta

Elkészítése:

  1. Egy közepes tálkában keverjük össze mindhárom összetevőt!
  2. Az így kapott szálas teafüvet tegyük bele egy légmentesen záródó tárolóba, így 1 hónapig megőrzi majd a szavatosságát.
  3. 240 ml forró vízben áztassunk 5 percig 1-2 teáskanállal az így elkészült teakeverékből, majd évszaktól és kedvünktől függően fogyasztható: hidegen és melegen egyaránt finom.

Forrás: tasty.co/recipe/gemini-tea-blend

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...