2021.12.07. 14:15:00 8783 310

Tejmentes krémleves burgonya és karfiol kettőséből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sütőben sült vajas burgonya a legfinomabb köret! Imádom! Ki szereti kisült szalonnazsírral meglocsolva? Sajnos ez az étel másnap már kevésbé ízletes, mint azon melegében, de áthidalhatjuk ezt a problémát azzal, ha levessé alakítjuk! Ki hallott már ilyet? Igazad van, inkább együk!

Burgonyakrémleves karfiollal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonyakrémleves karfiollal

A krémesebb és könnyebb leves érdekében a burgonyát egészítsük ki a finom és egészséges karfiollal! A tartalmas és ízletes leves bármelyik téli napon jól fog esni, és a férfiak sem fognak panaszkodni amiatt, hogy krémleves kerül az asztalra. Lássuk csak, hogy miért is nem?

Karfiolos burgonyakrémleves

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

4 nagy szelet extra vastagra vágott szalonna

2 db vöröshagyma apróra vágva

Tengeri só és frissen őrölt fekete bors

2 nagy burgonya, meghámozva és darabokra vágva

1 közepes fej karfiol kis rózsákra szedve

2 l csirke vagy zöldséges alaplé

Tálaláshoz:

apróra vágott friss metélőhagyma

reszelt cheddar vagy füstölt sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes-alacsony lángon, és helyezzük bele a szalonna szeleteket egymás mellé. Néhányszor megforgatva süssük meg ezeket, amíg ropogósak nem lesz, és a zsír nagy része ki nem sül a szalonnából. Ezután tegyük át a szalonnákat egy papír törlőkendővel kibélelt tányérra, a zsírt pedig hagyjuk az edényben.

  2. A hátramaradt zsíron pirítsuk meg a felkockázott hagymát, fűszerezzük meg 2 teáskanál sóval és 1 teáskanál borssal. Addig főzzük gyakran kevergetve, amíg a hagyma áttetsző és puha lesz, ehhez kb. 10-12 percre lesz szükség.

  3. Ekkor hozzá keverhetjük a burgonyát, a karfiolt és az alaplevet. Lefedve nagy lángon felforraljuk. Amikor forr, csökkentsük le erős tüzet és lassú tűzön folytassuk tovább a főzést. Időnként kevergetve további bő negyed órára lesz szükség ahhoz, hogy a burgonya és a karfiol is puhuljon.

  4. A levest végül pürésítsük le turmixgéppel vagy adagonként kézi botmixerrel. Kóstolás után ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, de általában csak némi sót és borsot szokott igényelni a leves. A korábban félretett szalonnát szeleteljük fel falatnyi darabokra, és szórjuk rá a tálakba kiporciózott leves tetejére. Metélőhagymával és sajttal kiegészítve rögtön tálalhatjuk.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.

Mihez kezdj az avokádóval! – Tudunk egy tuti receptet Neked!

Bárhol nyaralunk, a helyi piacra már-már kötelezően ellátogatunk. Történt ez egy olasz városkában is, ahol – persze, csak átvitt értelemben – utánunk dobtak egy nagy adag avokádót. Zárás előtt voltunk, túl kellett adni a portékán. Először nagy volt a boldogságunk, aztán jött a kérdés: mégis mit csinálunk egy ekkora adag „zöldséggel”?