2021.12.07. 14:15:00 7877 310

Tejmentes krémleves burgonya és karfiol kettőséből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sütőben sült vajas burgonya a legfinomabb köret! Imádom! Ki szereti kisült szalonnazsírral meglocsolva? Sajnos ez az étel másnap már kevésbé ízletes, mint azon melegében, de áthidalhatjuk ezt a problémát azzal, ha levessé alakítjuk! Ki hallott már ilyet? Igazad van, inkább együk!

Burgonyakrémleves karfiollal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonyakrémleves karfiollal

A krémesebb és könnyebb leves érdekében a burgonyát egészítsük ki a finom és egészséges karfiollal! A tartalmas és ízletes leves bármelyik téli napon jól fog esni, és a férfiak sem fognak panaszkodni amiatt, hogy krémleves kerül az asztalra. Lássuk csak, hogy miért is nem?

Karfiolos burgonyakrémleves

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

4 nagy szelet extra vastagra vágott szalonna

2 db vöröshagyma apróra vágva

Tengeri só és frissen őrölt fekete bors

2 nagy burgonya, meghámozva és darabokra vágva

1 közepes fej karfiol kis rózsákra szedve

2 l csirke vagy zöldséges alaplé

Tálaláshoz:

apróra vágott friss metélőhagyma

reszelt cheddar vagy füstölt sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes-alacsony lángon, és helyezzük bele a szalonna szeleteket egymás mellé. Néhányszor megforgatva süssük meg ezeket, amíg ropogósak nem lesz, és a zsír nagy része ki nem sül a szalonnából. Ezután tegyük át a szalonnákat egy papír törlőkendővel kibélelt tányérra, a zsírt pedig hagyjuk az edényben.

  2. A hátramaradt zsíron pirítsuk meg a felkockázott hagymát, fűszerezzük meg 2 teáskanál sóval és 1 teáskanál borssal. Addig főzzük gyakran kevergetve, amíg a hagyma áttetsző és puha lesz, ehhez kb. 10-12 percre lesz szükség.

  3. Ekkor hozzá keverhetjük a burgonyát, a karfiolt és az alaplevet. Lefedve nagy lángon felforraljuk. Amikor forr, csökkentsük le erős tüzet és lassú tűzön folytassuk tovább a főzést. Időnként kevergetve további bő negyed órára lesz szükség ahhoz, hogy a burgonya és a karfiol is puhuljon.

  4. A levest végül pürésítsük le turmixgéppel vagy adagonként kézi botmixerrel. Kóstolás után ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, de általában csak némi sót és borsot szokott igényelni a leves. A korábban félretett szalonnát szeleteljük fel falatnyi darabokra, és szórjuk rá a tálakba kiporciózott leves tetejére. Metélőhagymával és sajttal kiegészítve rögtön tálalhatjuk.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.