Tenkes szelet - egy karajtekercs, ami megéri a fáradozást
Imádjuk a rántott húst... Ez van. Néha azonban jó lenne egy kicsit beújítani, hogy ne legyen olyan unalmas az a bizonyos vasárnapi ebéd. Ez a rántott, töltött, göngyölt karaj zseniálisan finom és éppen megfelel e célra! Lássuk a receptet, amit Te is elmenthetsz akár későbbre is.
Tenkes szelet - májjal, gombával, sonkával töltött rántott karaj
Hozzávalók:
- 60 dkg karaj - szeletelve, csontozott
- 20 dkg csirkemáj
- pár szelet gépsonka (vagy fekete erdei sonka, ha még finomabbra szeretnéd :))
- 4-5 db csiperke gomba (közepes)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem zöld
- só, bors, majoranna
- liszt
- zsemlemorzsa
- tojás
A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk, hogy könnyű legyen feltekerni őket. Besózzuk és beborsozzuk őket. Amíg a hús beissza az alap fűszereket, elkészítjük a tölteléket. Apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát, a májat, a sonkát. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a sonkát és a májat is. Készre pirítjuk az egészet, majoránnával és petrezselyemmel fűszerezzük. A tölteléket a húsra halmozzuk, majd feltekerjük, ügyelve arra, hogy ne folyjon ki. Hústűvel összetűzzük, ha szükséges. Ezután bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük a Tenkes szeleteket. Vágjuk őket félbe a tálalás előtt.
Burgonya, rizs, saláta, köles, hajdina, bulgur, párolt zöldségek - a köret rajtad múlik. :)
Jó étvágyat!
Forrás: nosalty.hu