2024.08.28. 17:43:40 7010 236

Tippek egy minden nappal „csak” egy kicsivel jobb életért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindannyian álmodunk magunknak egy ideális életet, melyről gyakran fantáziálunk, megvalósításához terveket szövünk, eléréséért hajlandóak vagyunk fáradozni. A realizálás általában nem ugyanaz, mint ami a „látomásainkban” él, mégis örömmel tölthet el bennünket, ha akár egy kis lépéssel is közelebb kerültünk a vágyott életünkhöz, énünkhöz.

Következő kijárat, boldog élet Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Következő kijárat, boldog élet Fotó:123rf.hu

Most olyan egyszerű módszereket sorolunk fel, amelyek nem követelnek tőlünk hatalmas tetteket, de kitartást és rendszerességet feltétlenül. Ebbe a törekvés sorba tartozik a jobb alvás, a teendők listája, az önfejlesztés igénye, az értelmes munka és szabadidős tevékenységek, vagy éppen a minőségi kapcsolatok. Olyan napról napra érvényesíthető egyszerű mozzanatokról van szó, amelyek beiktatása esetében az életünket könnyebbé, örömtelibbé formálhatjuk.

Lássunk egy csokorra valót ezek közül:

Összpontosítsunk az általában jónak, pozitívnak minősített dolgokra - ebbe az is beletartozik, hogy kerüljük a negatív önkritikát, valamint elsajátítjuk az optimális és személyre szabott stresszkezelést.

Az életvitelünkhöz, igényeinkhez és személyes elvárásainkhoz leginkább igazodó időgazdálkodást építünk fel és követünk - melyben szerepet kapnak az egészséges szokások és az életminőség javítására törekvő lépések.

Megtanítjuk magunkat arra, hogy az időnkénti kudarcok csak átmenetiek, és bár próbára teszik az erőnket és kitartásunkat, nem gördíthetnek gátat a céljaink megvalósításának útjába.

Ahhoz, hogy javítsunk az életünkön, fontos beazonosítanunk a hibákat, majd törekedni a jobbá tételre.

Koncentráljunk a jelenre. Ebben segítségünkre lehetnek: a mindfulness gyakorlatok; annak elfogadása, hogy léteznek olyan dolgok, amiken nem áll módunkban változtatni, amikre nincs befolyásunk; a tudatosság; az egészségtelen helyzetek és romboló kapcsolatok meggyógyítása vagy elengedése; az önmagunknak való megbocsájtás „acélozása.”

Hagyjuk abba a panaszkodást, figyeljünk az apró sikerekre és gyakoroljuk a napi hálaadást.

Időnként lassuljunk le, szánjunk időt a pihenésre, és gyűjtsünk erőt a folytatáshoz.

Minden nap fordítsunk időt legalább egy 20 perces mozgásra, testedzésre az egészségünk és az éleminőségünk érdekében.

Éljünk az előrevivő lehetőségekkel.

Bánjunk óvatosan a szavakkal, hiszen a hatásuk erőteljes.

Gondoskodjunk anyagilag is a jövőbeli énünkről (pl. megtakarítások, befektetések).

Tanuljuk meg kimondani a „nem” szócskát, ha a helyzetünk úgy kívánja.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...