2021.07.18. 15:07:50 8316 270

Tolvajok a strandon! Így védekezhetsz ellenük!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádunk strandra járni, és szeretjük ezeket az élményeket a közösségi platformokon megosztani. Azonban érdemes figyelnünk az értékeinkre, hiszen a fürdőzés nem csak a megérdemelt pihenést jelentheti számunkra, hanem az alkalmi tolvajok okozta bosszúságot is, ha nem óvjuk megfelelően a strandra vitt vagyontárgyainkat. Ezekre érdemes figyelni a vízparton, ha nem akarunk lopás áldozata lenni!

Vigyázz értékeidre! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vigyázz értékeidre!

Mire figyeljünk?!

Szeretjük azt gondolni, hogy a törölközőnk a világ legbiztonságosabb széfje. A rossz hírünk viszont az, hogy sajnos a tolvajok pont ezt a technikát szúrják ki a leghamarabb. Ugyanis joggal feltételezik, hogy a lepel alatt biztosan találnak számukra értékes tárgyat, és röpke másodpercek alatt tartanak a kijárat felé a zsákmányukkal, azaz a mi értékeinkkel a kezükben. Igyekezzünk olyan helyen letelepedni a strandon, ahol viszonylag sokan vannak, ha nyugis elhagyatott helyre vágyunk végképp törekedjünk rá, hogy a lehető legkevesebb értéktárgy legyen nálunk – ezt egyébként is tanácsoljuk. Érdemes a mellettünk pihenőkkel beszédbe elegyedni, mert kölcsönösen tudunk figyelni egymás vagyontárgyaira, ami talán nagyobb biztonságérzetet kölcsönöz számunkra, amíg a vízben hűsítjük magunkat. Ne hívjuk fel az értékeinkre a figyelmet, ha már telefonnal érkezünk a strandra, kapcsoljuk ki, vagy halkítsuk le. A tablet is jobb, ha otthon marad a strandolás idejére. Az autók biztonságáról se feledkezzünk meg, hiszen a parkoló gépjárművek is közkedvelt célpontjai a tolvajoknak. Ne hagyjuk elől a navigátort, mindent pakoljunk be a csomagtartóba, és még a rolóját is húzzuk el. Alaposan nézzük meg, hogy az ajtók és ablakok be vannak-e zárva, ezzel is megnehezítjük a tolvajok munkáját. Kis odafigyeléssel megkímélhetjük magunkat a kellemetlenségtől. Ellenben, ha ezek ellenére is megtörténik a baj a legközelebbi rendőrkapitányságon azonnal be kell jelenteni az esetet, és igénybe venni az áldozatsegítő szolgálat segítségét.

Tippek a védekezésre!

Amennyiben a strand nem rendelkezik széffel, érdemes beszereznünk egy saját strandszéfet. Pár ezer forintért megvásárolható (kb., 12.000 Ft), elemmel működik és a biztonsági kábelének köszönhetően bármilyen nagyobb tárgyhoz hozzá köthető. Akár apró elmozdítás esetén is azonnal jelez a benne található riasztó (110 decibellel). Így a tolvaj azonnal lelepleződik.

Forrás: penzcentrum.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...