Tonhalas-zöldséges rétes - egy isteni ötlet vacsorára!
Ebben az időben igazán jól esik a meleg vacsora, de egy idő után a melegszendvics, tojás, pizza, virsli azért unalmas lehet, ráadásul nem is túl egészséges. Ez a finom zöldséges, tonhalas rétes nagyszerű alternatíva, igaz kicsit időigényesebb mint a fent említett négyes. Azért csak tessék kipróbálni! :)
Tonhalas-zöldséges rétes - Recept
Hozzávalók
- 1 cs Tönkölyös leveles tészta
- 1 db tonhalkonzerv (sós lében)
- 25 dkg brokkoli és karfiol vegyesen
- 1 db sárgarépa
- 3 db főtt tojás (nagy)
- 1db krémsajt (natúr)
- 1 tk magos dijoni mustár
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 tk szezámmag a szóráshoz
- 1 kisebb tojás a lekenéshez
A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira. (ízlés szerint fagyasztott zöldségeket is használhatunk)
A brokkolit, a karfiolt, és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd alaposan csepegtessük le, és hűtsük ki. Az előzőleg megfőzött tojást vágjuk fel apróra. A tonhalat tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük le.
A krémsajthoz adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
Ezután keverjük hozzá az apróra vágott főtt tojást, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, kihűlt brokkolit, karfiolt, és sárgarépát majd óvatosan forgassuk össze.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd kb. a közepére kanalazzuk rá a krémsajtos-zöldséges masszát.
Ezután borítsuk be az alaposan lecsepegtetett tonhallal, majd hajtsuk be a tészta két szélét hogy sütés közben a töltelék ne tudjon majd kifolyni, és óvatosan tekerjük fel.
A megtöltött tésztát a sütőpapírral együtt, emeljük át egy gáztepsire, majd a tetejét villával pár helyen böködjük meg, kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten kb. 35 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.