2024.04.04. 12:32:38 4786 187

Tudnivalók a különleges ápolást igénylő göndör hajról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A göndör haj magában hordozza az egyediség és a báj misztériumát. Azok, akiknek ilyen fürtjeik vannak, gyakran találják magukat egy izgalmas utazáson, ahol minden egyes tincs egy különálló történetet mesél el. Azonban a göndör haj nemcsak egy esztétikai jelenség, hanem egy teljes életmód is, amely saját kihívásokkal és előnyökkel jár. Ahhoz, hogy igazán megértsük és megbecsüljük ezt a természetes adottságot, bele kell merülnünk a göndör haj különös világába.

Göndör haj Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Göndör haj Fotó:123rf.hu

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a göndör haj, hogyan lehet megfelelően ápolni, formázni és szeretni? Miképp válhat ez a különleges tulajdonság egy igazi büszkeséggé és stílussá a mindennapokban?

A haj göndör vagy egyenes szerkezete genetikailag meghatározott. A hajtípust a hajtüsző formája és szerkezete határozza meg, ami egyénenként változhat. A göndör haj érzékenyebb lehet a kemény vízre, mivel a kemény vízben található ásványi anyagok lerakódhatnak a hajszálakon, és így durvábbá és szárazabbá tehetik. Ellenben természetes rugalmassága révén könnyen visszanyeri formáját és hullámzását még hajmosás után is.

A göndör haj ápolása

  1. Megfelelő mosás: Alapos vizezés után használj szulfátmentes és hidratáló tulajdonságú sampont. Ma már kiváló és megfizethető göndör hajra fejlesztett termékek vannak a piacon. Kerüld a túlzott dörzsölést, inkább finoman masszírozd be a sampont a fejbőrbe és a hajtövekbe.

  2. Ne öblítsd le teljesen a balzsamot: Hagyj kis mennyiségű balzsamot a hajadon, így könnyebben kezelhetővé válik.

  3. Használj hidratáló hajmaszkot: Hetente egyszer vagy kétszer alkalmazz hidratáló hajmaszkot a mélyebb hidratálás érdekében. A fejbőrre ne kend, hogy elkerüld annak zsírosodását.

  4. Válassz megfelelő fésűt vagy kefét: Használj széles fogú fésűt vagy kefét (ebből is lehet kimondottan göndör hajra valót kapni) a hajad kibontásához, így elkerülheted a haj töredezését sérülését. Fontos: a göndör hajúak csak hajmosáskor fésülködhetnek, nedves, hidratált hajon futtatva végig a kefét.

  5. A megfelelő formázók alkalmazása: A drogériákban keresd a göndör hajra fejlesztett hajformázó termékeket. Hajmosás után tegyél a hajadra (göndör hajra való) krémet vagy habot. Pár mosás után majd kitapasztalod, melyik használatával éred el a megfelelő eredményt.

  6. Kerüld a túl forró hajformázó eszközöket: Csökkentsd a hajszárító, hajvasaló és hajsütővas használatát, mert ezek károsíthatják, kiszáríthatják a fürtjeid. Amikor elkerülhetetlen a hajszárító kézbe vétele, akkor alacsony hőfokon, diffúzort csatlakoztatva a végéhez (ez is könnyedén beszerezhető) menj végig a tincseken, a végeredmény elképesztő lesz.

  7. Alvás közben vess be selyem párnahuzatot: A selyem párnahuzat segíthet csökkenteni a hajszálak dörzsölődését és a hajtöredezések kialakulását, így másnap reggel tökéletes frizurával ébredhetsz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...