Túró Rudi Pite - kínálni sem kell, pikk-pakk elfogy!
A túró rudit nem kell bemutatni senkinek, kicsik és nagyok egyaránt szívesen megeszik a jussukat! :) Ha egy házi verzió készülhet belőle pite formában, annak pedig egészen biztos, hogy nagy sikere lesz. A képe önmagáért beszél!
Hozzávaló a tésztához:
1 cs Tante Fanny barna linzertészta csokoládédarabokkal
A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát, és villával több helyen böködjük meg. (Én akkorára nyújtottam ki mint a piteforma alja, majd kézzel nyomkodtam az oldalára a tésztát.)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1,5 dl tejföl (20%-os)
- 15 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 1 dl Hulala (v. habtejszín)
A túrót villával nyomkodjuk össze, ezután adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez, és szintén keverjük alaposan össze.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós keverékhez, és óvatosan keverjük össze.
Az elkészült túrós tölteléket egyenletesen kanalazzuk bele a teljesen kihűlt pitetésztába, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Csokoládé ganache és a díszítés hozzávalói:
- 10 dkg csokoládé (nálam 70%-os)
- egy diónyi vaj
- 1 dl Hulala (v. habtejszín)
- 4 db Túró Rudi
A csokoládét tördeljük apró darabokra. A Túró Rudit vágjuk fel ízlés szerinti darabokra.
A Hulalához (v. habtejszínhez) adjuk hozzá a vajat, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és keverjük simára.
Vegyük ki a hűtőből a pitét, egyenletesen öntsük rá a csokoládét, majd ízlés szerint díszítsük a feldarabolt Túró Rudival.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt legalább egy fél órával vegyük ki a pitét a hűtőből, hogy ne legyen vad hideg, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Forrás: gIzi-receptjei.blogspot.com