Túrógombóc helyett ricottás palacsinta? Csorogjon az a juharszirup!
Szereted a külföldi konyha desszertjei? Próbáltad már keverni ezeket? Bizton állíthatom, hogy egy csomó esetben már meg is tetted, ahogyan azt más népek szakácsai is teszik, bár ők tudatosan teszik ezt. Ehhez elég egy-egy az eredeti receptre nem jellemző összetevőt hozzáadni.
Szerinted is ennivalóan néznek ki a kis minipalacsintákból álló desszert tornyok? Azok az amerikai gyerekek igazán szerencsések, akiknek lehetőségükben áll édességet reggelizni a hétvégéken. De várj csak! Vigyünk egy olaszos csavart a palacsintába és máris legálisan esszük mondjuk akár uzsonnára is.
Ricottás "amerikai" palacsinta
Hozzávalók 7-8 darabhoz:
2 közepes tojás
20 gr cukor
100 gr ricotta
25 gr vaj
60 ml tej
100 gr liszt
6 gr sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
A palacsintasütőnkben alacsony hőfokon olvasszuk fel a vajat, majd hagyjuk vissza hűlni, miközben összeállítjuk a palacsinta tésztáját.
A tojásokat és a cukrot habverővel keverjük ki habosra, és ehhez keverjük hozzá az előzőleg fellazított ricottát. Miután jól elkevertük, adagokban öntsük hozzá a kimért tejet is.
Egy másik tálban keverjük el egymással a száraz hozzávalóinkat, azaz az átszitált liszthez keverjük bele a sütőport, valamint a csipetnyi sót.
A ricottás masszába kis adagonként folytonos kevergetés mellett kanalazzuk át a lisztet. Amikor sűrű palacsintatészta szerű állaga lesz, a serpenyőből kerüljön felületesen belekeverésre az előzőleg felolvasztásra került vaj, mint az utolsó hozzávaló.
A serpenyőt ezután közepes hőfokon forrósítsuk át, majd a tésztából egy-két kanálnyival a sütő aljára kanalazva alakítsuk ki a korong formákat. A palacsinták mindkét oldalát süssük meg, egyszer átfordítva. Miután mindegyik kisült, a családtagok kedvenc feltéteivel tálaljuk a fehérjedús palacsintákat.
Én biztosan egy jó nagy adag juharsziruppal önteném nyakon, vagy éppen jó vastagon megkenném nutellával, ahogy éppen kedvem lenne, de görög joghurttal és friss gyümölccsel, vagy csokiöntettel, esetleg egy kevés mézzel és bogyós gyümölcsökkel is tálalható a frissen kisült palacsintánk.
Forrás: www.giallozafferano.it