2023.03.07. 17:20:00 7615 283

Túrógombóc helyett ricottás palacsinta? Csorogjon az a juharszirup!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szereted a külföldi konyha desszertjei? Próbáltad már keverni ezeket? Bizton állíthatom, hogy egy csomó esetben már meg is tetted, ahogyan azt más népek szakácsai is teszik, bár ők tudatosan teszik ezt. Ehhez elég egy-egy az eredeti receptre nem jellemző összetevőt hozzáadni.

Ricottás palacsinta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ricottás palacsinta

Szerinted is ennivalóan néznek ki a kis minipalacsintákból álló desszert tornyok? Azok az amerikai gyerekek igazán szerencsések, akiknek lehetőségükben áll édességet reggelizni a hétvégéken. De várj csak! Vigyünk egy olaszos csavart a palacsintába és máris legálisan esszük mondjuk akár uzsonnára is.

Ricottás "amerikai" palacsinta

Hozzávalók 7-8 darabhoz:

2 közepes tojás

20 gr cukor

100 gr ricotta

25 gr vaj

60 ml tej

100 gr liszt

6 gr sütőpor

1 csipet só

Elkészítés:

A palacsintasütőnkben alacsony hőfokon olvasszuk fel a vajat, majd hagyjuk vissza hűlni, miközben összeállítjuk a palacsinta tésztáját. A tojásokat és a cukrot habverővel keverjük ki habosra, és ehhez keverjük hozzá az előzőleg fellazított ricottát. Miután jól elkevertük, adagokban öntsük hozzá a kimért tejet is.
Egy másik tálban keverjük el egymással a száraz hozzávalóinkat, azaz az átszitált liszthez keverjük bele a sütőport, valamint a csipetnyi sót.
A ricottás masszába kis adagonként folytonos kevergetés mellett kanalazzuk át a lisztet. Amikor sűrű palacsintatészta szerű állaga lesz, a serpenyőből kerüljön felületesen belekeverésre az előzőleg felolvasztásra került vaj, mint az utolsó hozzávaló.

A serpenyőt ezután közepes hőfokon forrósítsuk át, majd a tésztából egy-két kanálnyival a sütő aljára kanalazva alakítsuk ki a korong formákat. A palacsinták mindkét oldalát süssük meg, egyszer átfordítva. Miután mindegyik kisült, a családtagok kedvenc feltéteivel tálaljuk a fehérjedús palacsintákat.

Én biztosan egy jó nagy adag juharsziruppal önteném nyakon, vagy éppen jó vastagon megkenném nutellával, ahogy éppen kedvem lenne, de görög joghurttal és friss gyümölccsel, vagy csokiöntettel, esetleg egy kevés mézzel és bogyós gyümölcsökkel is tálalható a frissen kisült palacsintánk.

Forrás: www.giallozafferano.it

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

Mosás tippek kezdőknek és haladóknak(X)

A mosás a háztartásban alapvető rutin. Sokan mégsem gondolnak bele, hogy mennyire sok tényező befolyásolja a végeredményt. A rosszul megválasztott program, a túl sok mosószer vagy a helytelen szárítás nemcsak a ruháinkat teheti tönkre, de feleslegesen terheli a pénztárcánkat és a környezetet is. Cikkünk kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos mosási tippeket kínál, hogy a ruhák tovább maradjanak újszerűek, és a folyamat is hatékonyabbá váljon.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.