2022.04.06. 17:53:00 7507 229

Udvarrendezéskor így létesíts bababarát kertet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hátsó udvar - amennyiben rendelkezésre áll - valószínűleg egyike azoknak a helyeknek, ahol gyermekük ideje jó részét tölti el, amíg felnő. A gyerkőc életkorától és energiaszintjétől függően érdemes minél több szabadidős tevékenységet szorgalmazni. Azonban nagyon fontos, hogy az udvar és a kert biztonságos és szórakoztató legyen gyermekünk számára.

Baba a kertben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Baba a kertben

Bár a mászó és tipegő kisgyerekek is szeretnének jönni-menni a friss levegőn, az ő kinti tevékenységüket és lehetőségeiket bizonyos mértékig korlátozni kell. A tavaszi kertimunka alkalmas apropót ad ahhoz, hogy meglépjük az udvar gyermekbiztossá tételét is.

Lépések a baba- és gyerekbarát udvarhoz

1. Puha felületek és mobilis ülőhelyek

Az udvarunkban lévő kerti bútorok felületének elég kényelmesnek kell lennie ahhoz, hogy pihenhessünk, miközben a babát fogjuk. Természetesen a bútor felületének könnyen száradónak is érdemes lenni, akár esőtől, akár kis kezek ügyetlen borogatásától lesz az nedves. Ugyancsak figyeljünk oda arra is, hogy a bútor ne dőljön rá a gyerekre vagy ne sértse meg a kezét, amikor belekapaszkodik. A mozgatható bútorok könnyebben átpakolhatók máshonnan az útból, ha több helyet kell teremtsünk a balesetmentes játékhoz.

2. Gyermekbarát növények

A gondosan karbantartott fű elég puha a legtöbb kinti játékhoz. A szúrós gazokat mindenképp irtsuk ki! Természetesen dísz- és haszonnövények telepítésével több színt és illatot hozhatunk a kertbe, de törekednünk kell a tüskés, az irritatív hatású és a mérgező növényfajták (bogyók és magvak esetében is) kiválasztására. Az udvari biztonsághoz ugyancsak hozzá tartozik a kártevőirtás. Ez a befektetés megóvhatja gyermekünket a tűzhangyáktól és más veszélyes rovaroktól. Minden olyan virágot és virágzó fát, amely vonzó lehet a darazsak és más csípős rovarok számára határoljunk el pl. korláttal.

3. Árnyékolók és árnyékos helyek

A következő fontos elem a tetőtéri árnyékoló. Amíg az általuk ültetett fák nem nőnek meg eléggé, hogy árnyékukban időzhessünk, alternatív megoldás a fejünk fölé kihelyezett árnyékoló. Ezek lehetővé teszik a fénymennyiség szükség szerinti szabályozását a különböző évszakokban. Amíg olyan pici a baba, hogy önálló helyváltoztatásra nem képe, a kis sátrak és napernyők is megfelelő védelmet nyújthatnak a (tűző) nap ellen.

4. Biztonságos kint játékok

Mindazon játékok típusa, amelyekkel gyermekünk kapcsolatba kerül a fejlődése során, erősen meghatározza, hogy milyen gyorsan fognak fejlődni a mentális és intellektuális képességek. Gondosan válasszuk ki ezeket!

A homokozót takarjuk le a bennük megbújó vagy éppenséggel belepiszkító állatok elől, míg a mászóka és csúszda legyen ellátva leesésgátlóval. A hinta telepítésekor arra érdemes figyelni, hogy minden más tereptárgytól min. 2 méter távolságra kerüljön. A fenyőből és a lucfenyőből készülő elemek kimondottan tartós befektetések.

Forrás: www.womendalymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...