2021.11.20. 11:00:24 4900 161

Úgy érzed, Te is sokat pazarolsz? – Így tehetsz ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gondos háziasszonyként az ember lánya igyekszik úgy vásárolni, főzni, „raktározni”, hogy minél kevesebb, lehetőség szerint semennyi étel se landoljon a kukában. Ha Nálad is van még mit tökéletesíteni, a következő néhány tipp talán hozzájárul ehhez.

Ételpazarlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ételpazarlás

Minden a vásárlással kezdődik

Örök igazság, hogy éhesen nem megyünk bevásárolni! Hiszen így hajlamosak lehetünk olyan dolgokat is a kosarunkba tenni, amire nincs is igazán szükségünk. És ami még nagyon fontos: friss áruból mindig csak 1-2 nappal előre vásároljunk. A zöldségek, gyümölcsök hamar tönkremehetnek, nem érdemes felhalmozni belőlük.

Add tovább!

Valamiből „túlfőzted” magad, ám a család már nem kívánja az adott ételt, kidobni viszont vétek lenne? Nézz körül a városodban, otthonod környékén, hol adhatsz le ételt, melyet aztán rászorulóknak adnak tovább.

Elő a fantáziával!

Ha valamiből túl sok került a bevásárlókosaradba, és megoldható, fagyaszd le! A zöldségeket párold meg, a gyümölcsöket tisztítsd és dolgozd fel, majd mehetnek a fagyasztóba. Vagy használd fel kreatívan a többletet! A fagyasztott banánból pl. lehet jégkrém, túlérett változatából pedig banánkenyér, esetleg, némi zabpehellyel összekeverve gyors, finom és cukormentes keksz.

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...