2022.05.19. 12:05:00 16811 358

Új elem az idősellátásban: 65 év felett alanyi jogon jár a gondosóra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jó tudni arról, hogy egy kormányzati program keretében a 65 év felettieknek már nem csak a házi segítségnyújtás és a napi egyszeri étkeztetés jár alanyi jogon, hanem az úgynevezett gondosóra is. De mire szolgál ez pontosan és hogyan lehet igényelni?

Okosóra idős asszonyon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okosóra idős asszonyon

A rokoni szálakkal egymáshoz fűződő generációk életét, az idősebbekről való felelősségteljes gondoskodást nem könnyíti meg az egyre növekvő földrajzi távolság. A megváltozott helyzet megoldásához a technológia vívmányait tudjuk segítségül hívni. A digitális technikákkal foglalkozó vállalatok már korábban is gondoltak az idősek életének megkönnyítésére különféle okostelefonok és okosórák kifejlesztésével. Azonban most elérhető egy olyan technológia, amely országos lefedettségű távfelügyeleti rendszert, emellett azonnali segítségnyújtást kínál.

Mi az a gondosóra?

Az egyedül élő idős emberek ritkán kapnak azonnali segítséget kapni, amikor baj éri őket, erre hozhat megoldást a praktikus gondosóra. A program egy országos jelzőrendszeren alapul, amelynek az a feladata, hogy a segítségre szoruló személy baj esetén azonnal kapcsolatba kerülhessen az általa megjelölt kontaktszeméllyel.
A kézen vagy nyakban hordható eszközt a könnyen lenyomható gomb kapcsolja össze a diszpécser-központtal, amelynek munkatársa értékeli a helyzetet, és annak jellegétől fogva értesíti a kontaktszemélyt vagy indokolt esetben az illetékes sürgősségi segélyhívót. Tehát a jelzőeszköz kétirányú kommunikációra is képes a diszpécserközponttal. Ha a jelet leadó személy kommunikációra nem képes, akkor a GPS-szolgáltatás révén meg tudja határozni a segítségnyújtás helyét.

A szükségtelen többletgombok és funkciók hiánya miatt az eszköz akkumulátorának üzemideje jóval hosszabb, mint a hasonló óráké. Az alacsony töltöttséget az okosóra jelzi, így idejében lehet gondoskodni a feltöltéséről.

Az önmagukat még ellátni tudó időseknek is gyakran elkélhet a segítség; elég csak a csalókra, elesésre vagy az illetéktelen behatolókra gondolni. A gondosóra birtokában ezért nagyobb fokú biztonságérzet alakulhat ki a családtagok és az eszközt használók körében.

Hol igényelhető a gondosóra?

A számos baj megelőzésére vagy súlyosbodásának elkerülésére alkalmas jelzőeszközt a www.gondosora.hu weboldalon keresztül tudjuk ingyenesen megigényelni.
A regisztráció után az űrlapon szereplő adatokat feldolgozzák és valós jogosultság fennállásakor az eszközt kiutalják.

Az ingyenes jelzőrendszer előnyeit érdemes kihasználni, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy baj esetén szerettünk azonnal le tud adni riasztást, amire reakció is érkezni fog.

Forrás: www.gondosora.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...