2019.12.03. 17:11:14 12870 389

Unalmas a töltött káposzta? Ugyan, dehogy! Tekerd újra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy remek ötletet kaptunk egyik olvasónktól, aki a klasszikus töltött káposztát háromféleképpen is elkészíti karácsonyra, persze mindezt egy fazékban! Mi a trükk, és miért lesz ez életed legjobb töltött káposztája? Eláruljuk a cikkben.

Savanyú káposzta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Savanyú káposzta

Sajnos nevet egyelőre nem kaptunk olvasónktól, - reméljük, hogy hamarosan az is megérkezik- , de ez az ötlet a töltött káposzta újragondolásához fantasztikus, így szeretnénk mindenkivel megosztani a levelét:

„Nagyon unalmas már a töltött káposzta? Na jó, megesszük egyszer egy évben, de mire a fazék aljára érünk addigra azért elfogy az érdekessége. Gyerekkoromban három libát vágtunk karácsonykor, és a töltött káposzta is libamellből készült- ez adta az ötletet a változatos töltött káposztához. Három féle darált húsból készül. Lehet sertés lágyékos, marha , és libamell - de pulyka alsó comb vagy akár markánsabb vadhús (például muflon).

A háromféle húsból külön - külön készítem a tölteléket és minden húshoz más fűszereket adok.

Rizs vagy árpakása vagy bulgur kerül bele egységesen vagy minden húshoz más. Előveszem a nagy fazekat és rétegezem: szalonna szelet , füstölt hús - savanyú káposzta majd valamelyik, harasztba csomagolt töltelékem.

Az alsó réteget megszórom liszttel és pirospaprikával.

A sorrend lehet minden évben más, miként a húsok is - a fűszerezést a húshoz igazítom.

A felső réteg töltelékre kerül még apró káposzta levél, majd felöntöm vízzel és mehet a kemencébe ( gáz vagy elektromos sütő, tűzhely vagy csikósparhert is megfelel - ahogy évtizedek alatt változott a konyha).

Főzöm lassan, kb. három órát.

Apró trükköm: minden töltelék féléből egy kicsi kóstoló elhelyezése a felső rétegben.

Ha nem készítjük túl gyakran, akkor biztosan nem lesz unalmas, sőt, meglepetésnek is nagyon jó.“

Karácsonyi receptjáték

Neked is van egy jó kis recepted? Küldd be a karácsonyi receptjáték keretein belül a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és nyerj akár 1.000.000 Ft nyereménynövelést és hajts rá az akár 10.000.000 Ft-os fődíjra is! Részletek>>](https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ha-karacsony-akkor-receptjatek-a-proaktivdirekten-nyerj-plusz-1-000-000-ft-ot )

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?