2022.10.18. 09:20:00 6188 215

Ünnepeld a testvérek nem hivatalos napját filmekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad, hogy a testvérek világnapja van ma? Akkor bizony te is félre lettél vezetve, mert a magyarországi híradások és a wikipédiás információ ellenére világszerte május 31-én tartják meg ezt az ünnepnapot. De miért ne mutathatnánk ki testvérünk iránti szeretetünket indok nélkül?

Lánytestvérek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lánytestvérek

Ha te is lemaradtál tavasszal erről a világnapról, itt a jó lehetőség pótolni október 18-án, azaz a magyarországi álvilágnapon: Hívd át a tesódat késő délutánra egy laza filmnézős, beszélgetős estére! A testvéri kapcsolatokról szóló filmek között mindenki találhat kedvére valót.

Kisasszonyok (1994 vagy 2019)

Akár klasszikusabb, akár modernebb feldolgozásban szeretnéd élvezni Louisa May Alcott regényének megfilmesített változatát, könnyen megteheted. A négy lánytestvér egymástól igencsak eltérő életének alakulását izgulhatod végig az időben kissé ugráló történet alatt.

Esőember (1988)

A testvéri kötelék hangsúlyozása mellett azért is olyan jelentős ez az alkotás, mert az autizmussal élők helyzetére ugyancsak felhívja a figyelmet. Vajon a kapzsi főhős értékrendje meg tud változni azáltal, hogy egyre közelebb kerül eltitkolt testvéréhez, annak öröksége helyett?

Ikrek (1988)

Egy atletikus, magas és művelt férfi tudomást szerez arról, hogy van egy ikertestvére, aki azonban teljesen a férfi ellentéte: apró termetű, testes és nem mondható a legjóravalóbb állampolgárnak sem. Kalandos nyomozásuk során fény derül nem mindennapi fogantatásuk körülményeire is, és végül édesanyjukat is megtalálják.

Átkozott boszorkák (1998)

A súlyos családi átokkal sújtott testvérpárnak megvan a maga baja: nem elég, hogy boszorkányok, de igaz szerelemre sem lelhetnek, mert aki beléjük szeret, az furcsa körülmények között leli halálát. A bűnügybe keveredett nővérek azonban furcsa megoldást tudnak találni minden bajukra!

Rachel esküvője (2008)

Mi lehetne annál kínosabb, mint a családtagok között feszülő rejtett feszültség kirobbanása – az egyik lány esküvőjén? Az alkoholproblémákkal küzdő nővér szarkazmusa mozgatja a szálakat a rendhagyó családi esemény során.

Melankólia (2011)

Képzelj el egy ugyancsak családi drámába fulladó esküvőt, csak most egy természeti katasztrófával megfűszerezve! Ez a dekadens alkotás egyik hangsúlyos vonala a mentális betegséggel küzdő menyasszony kibontakozó depressziója, majd teljes összeomlása. Akkor nézzétek meg, amikor lehangoló dolgokat is elbír a lelketek!

Jégvarázs (2013)

Egy megható animációs történet a testvéri szeretetről: Anna hercegnő kalandos utazásba kezd, hogy megszabadíthassa nővérét, Elzát a veszélyes képességének következményei alól. Az út során különleges útitársak szegődnek mellé, hogy segítség a küldetését.

Forrás: www.imdb.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...