2024.09.25. 15:44:01 4785 170

Változatos programsorozatokkal várja látogatóit a Magyar Nemzeti Múzeum az őszi-téli időszakban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felnőtteknek szóló változatos programsorozatokkal, többek között rajzszakkörrel, szabadegyetemi előadásokkal, élő múzeumi programokkal és filmklubbal is várja a látogatóit a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) az őszi-téli időszakban.

Magyar Nemzeti Múzeum Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magyar Nemzeti Múzeum Fotó:123rf.com

Idén ősszel indul útjára a Nemzeti Múzeum új szabadegyetem programsorozata, a Múzeumakadémia, melynek részeként hétről hétre a legfrissebb kutatási eredményekről és a múzeumi raktárakban őrzött tárgyak történetéről szerezhetnek információkat az érdeklődők szakértők tolmácsolásában. A sorozat keretében decemberig a látogatók a Múzeumkert történetét, több régészeti témát, valamint az 1848/49-es forradalom és szabadságharc asszonysorsait is megismerhetik.

A nagysikerű Magyar Menyasszony kiállítás után az ékszereké lesz a főszerep a Magyar Nemzeti Múzeumban: a Ragyogj! - Ékszerek ideje elnevezésű időszaki kiállításhoz kapcsolódva ékszertörténetekkel várják az érdeklődőket. Az előadássorozat első, szeptember 24-i eseményét Mágikus praktikák és varázseszközök a római kori Pannóniában címmel rendezik meg 17 órától a Múzeum Széchényi-termében.

Új évaddal tér vissza szeptember végétől a Filmklub, mely az első vetítésen Rómába kalauzolja a látogatókat, majd feltárja, hogy mi maradt a birodalomból felbomlása után. A programsorozat részeként az őszi-téli időszakban az orvostudomány, a hadtudomány, a közigazgatás és a vallás témaköreit tárgyalják. A filmrészletek vetítése között ismert és elismert szakértőkkel boncolgatják a bemutatott történelmi korszakokat, problémákat és politikai, vagy adott esetben vallási kérdéseket.

Csütörtökön 18 óra 30 perctől kerül sor az első alkalomra Az ókori orvostudomány tündöklése, hanyatlása, feléledése és továbbfejlődése címmel.

Rendhagyó, új programsorozatként Vonalvezetés néven indul a felnőtteknek szóló múzeumi rajzszakkör, ahol Gerber Pál képzőművész vezetésével rajzórákon hónapról hónapra, témáról témára, rajzolva fedezhetik fel a magyar történelem kincseit a résztvevők. A rajzolást egy rövid elméleti bevezetés indítja, melyet folyamatos szakmai konzultáció kísér. A témák között helyet kap többek között a Seuso-kincs, a lovagkor, Hunyadi Mátyás udvara és a barokk korszaka is. A sorozat első része szombaton 15 órakor lesz, a téma a Lapidarium, azaz a római kőtár.

Ősszel a különböző történelmi korszakok gasztronómiájában is elmélyedhetnek az érdeklődők. Első állomásként október 17-én 17 órától a reneszánsz és a török idők ízei kerülnek előtérbe.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...