Van egy szabad fél órád? – Isteni újhagyma receptek
Ugyan a párunk nem mindig örül, ha újhagymát fogyasztunk az esti szendvicsünkhöz (tipp a másik félnek: falatozzatok együtt belőle:-)), de kétségtelen, hogy az egyik legfinomabb és legízesebb tavaszi, nyári zöldség. És nagyon nehéz neki ellenállni. De szerintünk nem is kell. Inkább készítsd el változatosan!:-)
Az újhagyma „tetőtől talpig” maga a tökély. Míg a fehér rész attól jól, hogy ropogós, addig a zsenge zöld szár lágyságával hódit. Nyersen, felkarikázva fogyasztható mindkettő, ám a színes részt ne süsd, mert könnyen megbarnulhat és meg is keseredhet. De ezeket a recepteket feltétlenül próbáld ki!
Finom leves újhagymából
Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 1 db hagyma
- fél liter zöldséges alaplé
- 2,5 dl tejszín
- 15 dkg újhagyma
- só, bors
- 1 evőkanál olaj
A hagymát és az újhagymát szeld fel apróra, majd olajban párold üvegesre (kivéve a zöld részét). A burgonyát pucold meg, kockázd fel, majd a zöldséges alaplével együtt tedd hozzá a hagymákhoz. Nagyjából fél óra alatt, közepes lángon főzd meg. Add hozzá a tejszínt, majd az egészet pürésítsd, sóval, borssal pedig ízesítsd.
”Újhullámos” újhagymás rántotta
Amit szerezz be hozzá:
- 1 piros paprika
- 4 db tojás
- 2 szál újhagyma
- só, bors
- tetszés szerinti magolaj (tökmagolaj, szőlőmagolaj)
Verd fel a tojásokat, majd ízesítsd sóval, borssal. A paprikát vágd apróra és pirítsd meg egy kis olajban. Erre mehetnek a tojások, amit aztán alaposan forgass át az edényben. Ha kész, szedd a tojást egy tányérra, szórd meg apróra vágott újhagymával és locsold meg olajjal.
Újhagymás paradicsomsaláta
Amit feltétlenül szerezz be hozzá:
- fél csokor újhagyma
- 5 db paradicsom
- só, bors, bazsalikom
- balzsamecet
- olaj
A paradicsomot megmossuk, és tetszés szerinti formára (karika vagy kocka) vágjuk. Az újhagymát szintén megtisztítjuk, és vékony karikákra szeljük, majd összekeverjük a paradicsommal. Az olajból, ecetből, sóból, borsból salátaöntetet készítünk, és a zöldségekre öntjük.
Forrás: miss.at